RALLY DAKAR 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ RED BULL GASGAS FACTORY RACING 2024

Πλησιάζει η ώρα για το Dakar! O Sam Sunderland της Red Bull GASGAS Factory Racing και ο Daniel Sanders είναι και οι δύο ενθουσιασμένοι που θα αντιμετωπίσουν το πιο σκληρό ράλι στον κόσμο! Το superfast δίδυμο σίγουρα δεν είναι άγνωστο στη διάσημη διοργάνωση, καθώς ο Sam είναι δύο φορές νικητής ενώ ο Daniel έχασε ελάχιστα στο γενικό βάθρο στο πρώτο του Dakar το 2021. Μετά από μια δύσκολη σεζόν του 2023 και για τους δύο αναβάτες, είναι έτοιμοι για άλλη μια διαδρομή στο πιο “τιμωρητικό” ράλι στον κόσμο.

Η Red Bull GASGAS Factory Racing ενθουσιασμένη για το Rally Dakar 2024. Sanders και Saderland να διαγωνιστούν στο τρίτο τους Rally Dakar για την GASGAS. Θέλοντας να κάνουν ένα θετικό ξεκίνημα για το 2024, oi Sanders και Saderland είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν στην πρόκληση του Dakar. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αναβάτες του RX 450F έκαναν δοκιμές με την ομάδα στην Αμερική για την προετοιμασία για την 46η έκδοση του αγώνα, και με τις νεές ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας τους, είναι πλέον πλήρως επικεντρωμένοι στο να φτάσουν στη Σαουδική Αραβία για τους αγώνες. Μαζί με τον Sam, τραβάμε μια γραμμή κάτω από μια δύσκολη σεζόν το 2023. Το Dakar 2024 προσφέρει ένα νέο ξεκίνημα και μια άλλη ευκαιρία για αυτόν να κερδίσει μια τρίτη νίκη στο εξαντλητικό γεγονός. Με μεγάλη εμπειρία στο Dakar, αυτή θα είναι η 11η φορά που ο Sam θα παραταχθεί για τον αγώνα, και μαζί με τις γνώσεις του για το πώς κερδίζεται αυτό το ράλι, περιμένουμε ότι ο Βρετανός θα είναι μπροστά από την πρώτη μέρα.

Η περασμένη σεζόν ήταν σίγουρα μια από τις ανάμικτες εμπειρίες του Daniel Sanders. Μετά την έβδομη θέση στο Dakar, ο σκληροτράχηλος Αυστραλός κέρδισε τον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid FIM στο Sonora Rally τον Απρίλιο. Δυστυχώς, λίγες εβδομάδες αργότερα o Daniel υπέστη έναν τραυματισμό στο πόδι στο τέλος της σεζόν. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι επέστρεψε στο GASGAS του, σχεδόν στο 100% της φυσικής του κατάστασης και ανυπομονεί για το επερχόμενο Dakar.

Sam Sunderland: “Ήταν υπέροχο να περάσω λίγο χρόνο στην Αμερική βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στις προετοιμασίες του Dakar 2024 και όλα πήγαν πολύ καλά. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών με την ομάδα εργαζόμαστε πάντα σκληρά για να βρούμε τις πιο μικρές λεπτομέρειες για να βελτιώσουμε τα πράγματα με τη μοτοσυκλέτα. και νομίζω ότι τον Ιανουάριο, θα ανταμειφθούμε για τις προσπάθειές μας. Νιώθω πολύ καλά και γεμάτος κίνητρο μετά από σκληρή δουλειά, την οποία θα συνεχίσω μέχρι να πάμε στη Σαουδική Αραβία. Είμαι ενθουσιασμένος για τον αγώνα και πιστεύω ότι θα έχουμε καλή πορεία φέτος!».

Daniel Sanders: “Κάναμε κάποιες δοκιμές και προπονήσεις στην Αμερική προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα και όλα πάνε καλά! Έχουν περάσει εξήμισι μήνες από τότε που έσπασα το μηρό μου – μια αρκετά μεγάλη ανάρρωση καθώς ήταν ένα κακό διάλειμμα και η επούλωση δεν ήταν πραγματικά προγραμματισμένη. Έκανα μια γρήγορη χειρουργική επέμβαση στα τέλη Οκτωβρίου, έτσι οι τελευταίες έξι εβδομάδες ήταν πολύ καλύτερες και μπόρεσα να ανέβω στη μοτοσυκλέτα για να κάνω προπόνηση ενός μήνα. Φαίνεται ότι η πρώτη εβδομάδα του Dakar θα είναι δύσκολη με πολύ μεγάλα στάδια, οπότε η αντοχή θα είναι το κλειδί, καθώς και η καλύτερη ρύθμιση στη μοτοσυκλέτα για εξοικονόμηση ενέργειας. Το σχέδιο είναι να ξεκινήσω εύκολα και σταδιακά να αποκτήσω περισσότερη αυτοπεποίθηση και ταχύτητα. Το να είμαι με την ομάδα πρόσφατα ήταν πραγματικά θετικό και ενθαρρυντικό και με βοήθησε να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου. Ελπίζω ότι η τύχη μου θα αλλάξει το 2024 και θα έχω ένα καλό Dakar μετά από μια σκληρή προσπάθεια σε αυτό τα δύο τελευταία χρόνια.”

Andreas Hölzl – Διευθυντής Ομάδας Ράλι: “Μετά την τελική δοκιμή στις ΗΠΑ, τα αγόρια φαίνονται πραγματικά σίγουροι και καλά προετοιμασμένοι για το Dakar! Ο Sam είναι σε φόρμα, έχει αυτοπεποίθηση στη μοτοσυκλέτα και ευχαριστημένος με το στήσιμο του. Και με τις ικανότητές του και την εμπειρία του στο Dakar , δείχνει πολύ καλός. Τέλος, έχουμε επιστρέψει ο Daniel μετά από μακρά ανάρρωσή του, δείχνει πολλά υποσχόμενος και ξέρει καλά και το Dakar, οπότε πρέπει να είναι γρήγορος! Από τεχνικής πλευράς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έχουμε κάνει μεγάλα βήματα. Όλα πηγαίνουν όπως πρέπει, οπότε είμαστε έτοιμοι!».

Το Rally Dakar 2024 ξεκινά στις 5 Ιανουαρίου 2024 και καλύπτει 14 στάδια μέσω της ερήμου της Σαουδικής Αραβίας για να ολοκληρωθεί στις 19 Ιανουαρίου. Η φετινή έκδοση περιλαμβάνει ένα νέο «Chrono Stage» 48 ωρών 584 χιλιομέτρων, όπου οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε οκτώ διαφορετικά bivouac εν μία νυκτί. Είναι το πιο σκληρό Dakar μέχρι τώρα!

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...