RALLY DAKAR 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ MONSTER ENERGY HONDA TEAM

H νέα σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid ξεκινά αυτή την εβδομάδα με την Monster Energy Honda Team να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το Rally Dakar με το νέο Honda CRF450 RALLY. Οι σημερινοί κάτοχοι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών FIM θα δουν μια σειρά με κορυφαίους αναβάτες παγκοσμίως με νίκες στο Rally Dakar.

Με τον μοναδικό Αμερικανό που κέρδισε το Rally Dakar, τον νικητή του 2020 Ricky Brabec, μαζί με τον Χιλιανό αναβάτη Jose Ignacio Cornejo που θέλει να φτάσει στο άπιαστο βάθρο, ο Αμερικανός Skyler Howes, ο οποίος ήταν η νέα μεταγραφή στην ομάδα τον Σεπτέμβριο, θα είναι επίσης σε μια αποστολή για τη νίκη μετά την τρίτη θέση του το 2023. Ο Ισπανός Tosha Schareina θα είναι επίσης ένας από τους διεκδικητές μετά τη νίκη του στο Αργεντινό Desafio Ruta 40 πέρυσι. Ο δεύτερος του Rally Dakar το 2020 και το 2022, Pablo Quintanilla, θα προσπαθήσει να ανέβει ένα βήμα πιο ψηλά στο βάθρο για να φέρει το πιο βαρύτιμο τρόπαιο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό πίσω στη Χιλή, ενώ ο Γάλλος Adrien Van Beveren θα είναι επίσης δυνατός στη γενική κατάταξη μετά την επιτυχία του τις δύο τελευταίες σεζόν στην Ανδαλουσία και στο Άμπου Ντάμπι.

Η Honda δεν είναι ξένη στη νίκη του πιο σκληρού ράλι στον κόσμο, η πρώτη της νίκη ήρθε το 1982 στα χέρια του Γάλλου Cyril Neveu, ο οποίος το κέρδισε ξανά το 1986 και το ’87, προτού οι Edi Orioli και Gilles Lalay πάρουν το κορυφαίο σκαλί του βάθρου με το πάντα κυρίαρχο NXR750 όταν ήταν το αρχικό Ράλι Παρίσι-Ντακάρ στην Αφρική. Ο Ricky Brabec πρόσθεσε το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας το 2020 και ο Kevin Benavides έκανε μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Honda το 2021, καθώς η Monster Energy Honda Team θα προσπαθήσει τώρα να επιστρέψει στον κύκλο των νικών με μια δυνατή σειρά αναβατών.

Το Rally Dakar 2024 διαμορφώνεται πιο δύσκολο από τις προηγούμενες εκδόσεις, καθώς οι αναβάτες όχι μόνο θα πρέπει να αντέξουν 7.967 χιλιόμετρα οδήγηση σε έναν πρόλογο και 12 στάδια, αλλά θα περιλαμβάνει επίσης τη νέα φάση «48-hour chrono» που θα δοκιμάσει το αντοχή ανθρώπου και μηχανής στο θρυλικ’ο Empty Quarter στη Σαουδική Αραβία. Δεν θα υπάρχει επικοινωνία με τον έξω κόσμο, καμία βοήθεια από τους μηχανικούς και οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν ιδέα πού βρίσκονται σε σχέση με τους συναγωνιστές τους όταν θα κοιμούνται τη νύχτα σε ένα από τα επτά μπιβουάκ που είναι διάσπαρτα στο στάδιο έξι. Επιπλέον, θα είναι ακριβώς στα μέσα του αγώνα, οπότε παρόλο που ακολουθεί μια ημέρα ανάπαυσης, θα απομένουν άλλες έξι ημέρες δράσης.

Το πέμπτο Rally Dakar στην εντυπωσιακή έρημο της Σαουδικής Αραβίας θα δει το 60% των ολοκαίνουργιων τμημάτων καθώς η διαδρομή ξεκινά από την ιστορική AlUla πριν φτάσει στην άπω Ανατολή πόλη Shubaytah πριν επιστρέψει στον τερματισμό στην παραλιακή πόλη Yanbu, δίπλα στην Ερυθρά Θάλασσα μετά από 14 ημέρες. Περιμένετε πολλά εκπληκτικά σκηνικά καθώς οι αναβάτες περνούν από αυτήν την επική περιπέτεια σε μια δοκιμασία ικανότητας, ταχύτητας και αντοχής. Σύμφωνα με τα λόγια του δημιουργού της πιο διάσημης διοργάνωσης μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, του αείμνηστου Thierry Sabine, «Μια πρόκληση για όσους συμμετέχουν, να όνειρο για όσους μένουν πίσω» και αυτή η πρόκληση θα ξεκινήσει για τους αναβάτες Monster Energy Honda την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, όταν η 46η έκδοση θα ξεκινήσει με έναν πρόλογο 28 χλμ.

Ruben Faria Γενικός διευθυντής
Το Rally Dakar 2024 θα είναι πολύ δύσκολο καθώς αυτό που έκανε ο David Castera (Διευθυντής, ΡRally Dakar) είναι να κάνει τα στάδια μακρύτερα και σκληρότερα από το 2023. Έχει εισαγάγει νέες ιδέες, συμπεριλαμβανομένης της 48ωρης χρονοδιαδρομής που θα δει τους αναβάτες να εφοδιάζονται με μόνο με τα βασικά τροφοδοσία, σκηνή και υπνόσακος συν δεν θα υπάρχουν κατασκηνωτές, μηχανικοί και όλα στη μέση μιας σκηνής 600 χιλιομέτρων, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο. Οι αναβάτες δοκίμασαν το νέο Honda CRF450 RALLY στις αρχές του 2023 και όλοι οι αναβάτες απολάμβαναν να το οδηγούν κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Είχαμε μια πολύ επιτυχημένη δοκιμή πριν από το Rallye Du Maroc τον Οκτώβριο πριν οι αναβάτες μας συνεργαστούν μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι ο Adrien και ο Tosha πήγαν στο Μαρόκο, ο Ricky και ο Skyler εκπαιδεύτηκαν στις ΗΠΑ και ο Pablo και ο Nacho οδήγησαν στο σπίτι τους στη Χιλή. Είχαμε επίσης μια δοκιμή στις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε είμαι χαρούμενος που όλοι οι αναβάτες μας είναι σε καλή κατάσταση χωρίς τραυματισμούς σε μια νέα μοτοσυκλέτα που πιστεύουμε ότι θα έχει καλή απόδοση“.

Pablo Quintanilla #7
“Αυτό είναι ξεχωριστό, καθώς αυτό είναι το δωδέκατο Dakar μου, οπότε έχω μεγάλο κίνητρο για να ξεκινήσω και νιώθω πολύ καλά, είμαι χωρίς τραυματισμό και αυτό είναι σημαντικό για αυτόν τον αγώνα. Όπως πάντα θα βάλω τα δυνατά μου με στόχο τη νίκη. Θα κάνω τα πάντα για να το πετύχω καθώς το πιο σημαντικό πράγμα όταν τελειώνεις ένα ράλι είναι να νιώθεις ότι έδωσες το 100% για να παλέψεις για τη νίκη.”

Ricky Brabec #9
“Ανυπομονώ για αυτήν την έκδοση του Dakar, καθώς θα περνάμε μέσα από βράχους και θα οδηγούμε λίγο περισσότερο στην ανοιχτή έρημο, έτσι είναι καλό γιατί νιώθω ότι είναι το δυνατό μου σημείο στη μοτοσυκλέτα. Θα είναι πολλές 12 ημέρες με πολλά νέα πράγματα εκεί έξω με τη σκηνή Chrono 48 ωρών, φρέσκες τοποθεσίες και τον άγνωστο παράγοντα του καιρού, καθώς τέτοια πράγματα παίζουν ρόλο. Ανυπομονώ πραγματικά να φτάσω στον τερματισμό αυτού του Rally Dakar, καθώς αυτό είναι το ένατο μου, επομένως κρατάω τα δάχτυλά μου σταυρωμένα και διατηρώ τις ελπίδες μου υψηλές για ένα καλό αποτέλεσμα.”

Skyler Howes #10
“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το Rally Dakar του 2024. Η διαδρομή φαίνεται πραγματικά διασκεδαστική με μερικές νέες προκλήσεις και κοιτάζοντας τις διαφορές στο έδαφος με περισσότερους σπασμένους βράχους και πέτρες, φαίνεται ότι φέτος θα είναι πολύ απαιτητική σωματικά, κάτι που είναι καλό για μένα. Προτιμώ να έχω ένα ράλι όπως αυτό, καθώς κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα με την πλοήγηση και αυτό κάνει ένα καλό ράλι. Νιώθω συγκεντρωμένος και σίγουρος γι’ αυτό είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τι μπορεί να μας φέρει αυτό το Dakar με τη νέα μοτοσυκλέτα.”

José Ignacio “Nacho” Cornejo #11
“Προχωρώντας σε αυτό το ράλι, έκανα μερικές καλές προπονήσεις αφού είχα δύο καλούς πρόσφατους αγώνες με την ομάδα, έτσι είμαι ευχαριστημένος με τη μοτοσυκλέτα, σε καλό μέρος και ανυπομονώ για το 2024. Η προετοιμασία μου έρχεται στο Rally Dakar ήταν παρόμοια με τα προηγούμενα χρόνια, οπότε είμαι έτοιμος τόσο σωματικά όσο και ψυχικά για αυτή τη δύσκολη πρόκληση.”

Adrien Van Beveren #42
“Αγωνιζόμαστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid, αλλά το Rally Dakar είναι αυτό που όλοι θέλουν να κερδίσουν και αυτό είναι επίσης το όνειρό μου. Η ζωή μου επικεντρώνεται γύρω από αυτό, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για άλλη μια ευκαιρία να πάω για νίκη. Το νέο Honda CRF450 RALLY είναι εκπληκτικό. Είχα κάποια αιτήματα μετά το ράλι στο Μαρόκο και η Monster Energy Honda Team και η Ιαπωνία εργάστηκαν πολύ σκληρά για μένα, κάτι που με έκανε πολύ χαρούμενο με τις τροποποιήσεις στη μοτοσυκλέτα μου. Ανυπομονώ να ξεκινήσω.”

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...