RALLY DAKAR 2024 – ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ SHERCO ΣΤΗΝ RALLY 2 ME TON H.NOAH!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Πραγματοποιήθηκε το τελικό στάδιο του Dakar, με μια σχετικά σύντομη μέρα για τους αναβάτες. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στην άκρη της Ερυθράς Θάλασσας, όπου βρισκόταν ο τερματισμός της ειδικής. Αυτή η τελευταία ειδική δεν πρόσφερε καμία σημαντική δυσκολία, αλλά μπορούσε να αποδειχθεί αποφασιστική. Το χρονόμετρο ενεργοποιήθηκε σε απόσταση 174 χιλιομέτρων γύρω από το Yanbu, και με όλα ανοιχτά, αποτελούσε απειλή για αυτόν που προηγείται.

Ο Harith Noah απέκτησε ρυθμό κατά τη διάρκεια αυτών των 2 εβδομάδων, διαπράττοντας πολύ λίγα λάθη. Φρόντισε το Rally 450 SEF του και περιόρισε την ανάληψη κινδύνων. Συχνά ήταν κοντά στο top 10, οδήγησε με συνέπεια και ακολούθησε τη στρατηγική της ομάδας, κατάφερε να κερδίσει τη συνολική νίκη της Rally 2 και τερμάτισε 11ος στη γενική κατάταξη.

Harith Noah:
«Είμαι εδώ και πολύ χαρούμενος που τελείωσα. Είναι υπέροχο που κέρδισα την κατηγορία Rally 2, αλλά δεν ήμουν σίγουρος μέχρι το τέλος. Δεν είχα καμία προσδοκία όταν έφτασα, ήθελα απλώς να οδηγήσω την μοτοσυκλέτα μου χωρίς να κοιτάξω πραγματικά τα αποτελέσματα. Άρχισα να με εκπλήσσει πολύ η θέση μου στην δέκατη ειδική, όταν έκανα τον 5ο καλύτερο χρόνο της ειδικής. Δεν ξέρω πραγματικά τι συνέβη εκείνη την εβδομάδα, ένιωσα καλά και η μοτοσυκλέτα μου ήταν τέλεια. Ελπίζω ότι η νίκη μου θα πείσει πολλούς νέους να συμμετάσχουν στα Rally. Δεν φανταζόμουν όταν ήμουν παιδί ότι θα ερχόμουν στο Dakar, ότι θα τερμάτιζα πρώτα 20ος και τώρα 11ος».

Αποτελέσματα 11ου σκέλους:
Harith Noah: P11

Γενική Κατάταξη
Harith Noah: P11

Βαθμολογία Rally 2
Harith Noah P1

Μια ιδιαίτερη μνεία για τον Rui Gonçalves, ο οποίος τραυματίστηκε πριν από δύο ημέρες μετά από μια βαριά πτώση, καθώς και για τον Lorenzo Santolino που έπεσε θύμα ενός αγωνιστικού περιστατικού κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης του αγώνα.

474 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο M.LETTENBICHLER!

Ο εναρκτήριος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro είδε τον Manuel Lettenbichler της Red...