AMA SX 2024 – ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ J.LAWRENCE ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ DETROIT

Το ΑΜΑ Supercross 2024 πέρασε στον πέμπτο του γύρο περνώντας για πρώτη φορά φέτος από την ανατολική ακτή με τον αγώνα του Detroit. H καλή εκκίνηση του Jett Lawrence του επέτρεψε να επιβάλει τον ρυθμό του και έγινε ο πρώτο αναβάτης φέτος που κερδίζει δεύτερη φορά. Στον πρώτο αγώνα των 250 Ανατολής ο Austin Forkner πήρε μια σημαντική νίκη καθώς το Detroit έγινε Destroit για πολλά από τα φαβορί της κατηγορίας.

Ο Jett ήθελε την δεύτερη του νίκη νωρίς…για να σιωπήσει τους επικριτές του.

Κατηγορία 450
Σε μια τόσο ανταγωνιστική κατηγορία το κλειδί για την επιτυχία είναι η εκκίνηση, γεγονός που το έχει διαπιστώσει ο Jett Lawrence αρκετές φορές μετά την νίκη του στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Στο Detroit οι καλές εκκινήσεις επέστρεψαν και ο Jett κατάφερε να φύγει μπροστά και να επιβάλει τον δικό του ρυθμό. Ο Chase Sexton ήταν αυτός που προσπάθησε να τον ακολουθήσει και τα κατάφερε μέχρι ένα σημείο, όμως όταν επιχείρησε το κάτι παραπάνω άρχισαν τα λάθη και στο τέλος επαναπαύτηκε με την δεύτερη θέση. Ο Eli Tomac βρέθηκε στην τρίτη θέση αλλά μετά τα μισά του αγώνα άρχισε να ολισθαίνει προς τα πίσω, τερματίζοντας τελικά δέκατος. Αντίθετα, ο αναβάτης που ήταν σε αποστολή σε αυτόν τον αγώνα ήταν ο Κen Roczen, όταν μετά από κακή εκκίνηση κατάφερε από την ένατη θέση που ξεκίνησε να ανέβει στην εντυπωσιακά στην τρίτη. Κακή εκκίνηση είχε επίσης και ο Cooper Webb, αλλά και αυτός έκανε δυνατό αγώνα τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Παρά την καλή του εκκίνηση ο Jason Anderson δεν απέφυγε τα λάθη και από την τέταρτη θέση βρέθηκε να δίνει την μάχη της πέμπτης θέσης, την οποία και κέρδισε από τον έκτος Aaron Plessinger. Στο τέλος της ημέρας ο Plessinger έχασε την πρωτοπορία της βαθμολογίας πέφτοντας στην τρίτη θέση για μόλις δύο βαθμούς από τον νέο πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Sexton και έναν από τον δεύτερο Lawrence.

Εξιλέωση για τον A.Forkner…ότι πάθαινε στον πρώτο αγώνα τα προηγούμενα χρόνια, έπαθαν φέτος όλοι οι αντίπαλοι του μαζί!

Κατηγορία 250 Ανατολής
Το πρωτάθλημα της ανατολικής ακτής ξεκίνησε στο Detroit με δραματικό τρόπο καθώς όλα τα μεγάλα ονόματα του πρωταθλήματος, είχαν άσχημη πτώση στην πρώτη στροφή. Οι Haiden Deegan, Seth Hammaker, Cameron Mcaddoo και Tom Vialle μπλέχτηκαν στην πτώση της πρώτης στροφής τραυματίζοντας τις μοτοσυκλέτες τους γεγονός που τους επηρέασε στον υπόλοιπο αγώνα. Ο μόνος διεκδικητής του πρωταθλήματος που την γλύτωσε ήταν ο Austin Forkner, ειρωνεία της τύχης καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο μεγάλος άτυχος του πρωταθλήματος. Ο Forkner κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία νωρίς από τον Chance Hymas, και να οδηγήσει άνετα στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Για την δεύτερη θέση στην αρχή έγινε μια μικρή μάχη των ομόσταυλων Hymas και Max Anstie, με τον Βρετανό και περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή Supercross SX2 να περνάει και να τερματίζει δεύτερος. Στην τρίτη θέση, ο Daxton Bennick έκανε την έκπληξη ανεβαίνοντας στο βάθρο στον πρώτο του επαγγελματικό αγώνα ξεκινώντας μάλιστα από την ένατη θέση! Η καλή του εκκίνηση βοήθησε τον Coty Schock να τερματίσει στην τέταρτη θέση ενώ οι Pierce Brown και Jalek Swoll ήταν αυτοί που ανέκαμψαν καλύτερα από την πτώση της πρώτης στροφής, τερματίζοντας πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 10/2/2024 Phoenix AZ.

942 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 17ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ SALT LAKE CITY

Παρακολουθήστε στα video's που ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 17ου γύρου και τελευταίου γύρου...