MX INTER DI ITALIA 2024 – H HONDA ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΑΡΔΗΝΙΑ!

Εκπληκτική αρχή για τη σεζόν 2024 στη Σαρδηνία, καθώς το HRC κυριαρχεί, κερδίζοντας και τις δύο κατηγορίες MXGP και MX2 με τον πέντε φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή Tim Gajser να κάνει το 1-1 και τον 17χρονο Ιταλό, τον Ferruccio Zanchi να κερδίζει τον πρώτο του αγώνα στην MX2, στην πρώτη του εμφάνιση με την εργοστασιακή ομάδα, εντυπωσιάζοντας σε κάθε περίπτωση.

Στην μεγάλη κατηγορία, ο Romain Febvre (Kawasaki) ξεκίνησε πρώτος, κερδίζοντας το Raven Hole-shot, μπροστά από τους Glenn Coldenhoff (Fantic) και Tim Gajser (Honda). Ο Σλοβένος που σημείωσε την Pole position 24MX στα προκριματικά, παίρνει το προβάδισμα του θερμού κατά τον δεύτερο γύρο και πετάει προς τη γραμμή τερματισμού, περνώντας πρώτος μετά από 16 γύρους, με πλεονέκτημα 4 δευτερολέπτων έναντι του Febvre που τον ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια και του τρίτου Maxime Renaux. (Yamaha).

Στον δεύτερο αγώνα, ο Coldenhoff κερδίζει το Raven Hole-shot, με τον Jago Geerts (Yamaha) δεύτερο και τον Gajser τρίτο, ο οποίος καταφέρνει να πάρει το προβάδισμα μετά από 4 γύρους, κάνοντας σόλο αγώνα, με τον Coldenhoff να πέφτει και να δίνει τη δεύτερη θέση στον Renaux. περνώντας την γραμμή του τερματισμού πίσω από τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Febvre πίσω από τους Gajser και Renaux.

Στην MX2 ο Simon Langenfelder (GASGAS) το πρωί πέτυχε την 24MX Pole Position και ξεκίνησε πίσω από τον Oriol Oliver (KTM Raven Hole-shot) και τον Andrea Adamo (KTM) αλλά πήρε το προβάδισμα μετά από δύο γύρους, προς μια σόλο επιτυχία. Ο Adamo τερμάτισε δεύτερος, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Oliver στο τέλος. Ο Ισπανός πίστεύε ότι ο αγώνας έχει τελειώσει με έναν ακόμη γύρο για να απομένει, αφήνοντας τον Adamo να περάσει και να τερματίσει δεύτερος μπροστά του, με τον Ferruccio Zanchi (Honda) τέταρτο μετά από μια δύσκολη εκκίνηση λόγω πτώσης. Στο δεύτερο σκέλος, ο Quentin Prugnieres (Kawasaki) σημείωσε το Raven Hole-shot, οδηγώντας το γκρουπ στους τρεις πρώτους γύρους, ενώ ο Langenfelder έπεσε στην πρώτη στροφή, εμπλέκοντας τον Adamo που δεν ξεκίνησε ξανά. Κατά τον τέταρτο γύρο ο Oliver παίρνει το προβάδισμα, ακολουθούμενος από τον Prugnieres και τον Zanchi που έπεσε αλλά ανέκαμψε και προσπερνά τους δύο αντιπάλους του, τερματίζοντας στην πρώτη θέση μπροστά από τους Oliver και Prugnieres, με τον Langenfelder τέταρτο. Στο βάθρο ο Ιταλός από το HRC είναι πρώτος με ισοβαθμία με τον αναβάτη της GASGAS και τον Oliver τρίτο με μόλις έναν βαθμό.

Επόμενο ραντεβού με τον δεύτερο γύρο του Internazionali d’Italia EICMA Motocross Series 2024 σε μια εβδομάδα στην πίστα της Mantova.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...