ΤΟ CR-E PROTO ΤΗΣ HONDA ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Ε-XPLORER 2024

Η αγωνιστική ομάδα HRC της Honda, θα εισέλθει στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIM E-Xplorer από τη σεζόν 2024, η οποία ξεκινά με τον εντός έδρας γύρο της ομάδας στην Οσάκα της Ιαπωνίας, 16-17 Φεβρουαρίου.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM E-Xplorer είναι ένας κλάδος endurocross που περιλαμβάνει αποκλειστικά ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες motocross. Ως εκ τούτου, η σειρά γίνεται το πεδίο μάχης για το CR ELECTRIC PROTO της Honda, το οποίο έκανε ένα εντυπωσιακό ανταγωνιστικό ντεμπούτο στον 8ο γύρο του Εθνικού Πρωταθλήματος Motocross της Ιαπωνίας στα τέλη του περασμένου έτους έναντι των καθιερωμένων μοτοσυκλετών κινητήρων εσωτερικής καύσης 450 κ.εκ.

Διαγωνιζόμενοι για την Ομάδα HRC στο CR ELECTRIC PROTO θα είναι η τέσσερις φορές Ιταλίδα πρωταθλήτρια MX και η τρεις φορές Ιταλίδα πρωταθλήτρια Enduro Francesca Nocera, η οποία θα οδηγήσει παράλληλα με τα καθήκοντά της για την Honda Racing RedMoto World Enduro Team στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro μαζί με τον Tosha Schareina. Έχοντας υπογράψει στην ομάδα Monster Energy Honda μόλις πέρυσι, και μετά το ντεμπούτο του στο Rally Dakar ως εργοστασιακός αναβάτης ξεκίνησε με μια νίκη στον πρόλογο. Ο Ισπανός είναι έμπειρος τόσο στο motocross όσο και στο enduro, επομένως, μαζί με τον Nocera, το ζευγάρι βρίσκεται σε ισχυρή θέση για να επιτεθεί στο πρωτάθλημα.

Η Nocera και o Schareina θα αναμετρηθούν με εννέα άλλες ομάδες, η καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει έναν άνδρα και μια γυναίκα αναβάτη σύμφωνα με τους κανονισμούς της σειράς. Νέο για το 2024, υπάρχουν δύο κατηγορίες ανταγωνισμού, με τα μεγαλύτερα Hyperbike (πρωτότυπα μηχανήματα 7kwh-max που χρησιμοποιούν τυπικό μεταξόνιο MX) που ενώνονται με μια κατηγορία GT ελαφρύτερου βάρους, βασισμένη σε μοντέλα κανονικής παραγωγής και με βάρος κάτω από 112 κιλά.

Το δίδυμο της Team HRC θα κάνει καμπάνια με το CR ELECTRIC PROTO στην κορυφαία κατηγορία Hyperbike σε μια σειρά από προκριματικούς γύρους διάρκειας 10 λεπτών, τρεις έντονους αγώνες διάρκειας 10 λεπτών και μια σειρά play off από σκυταλοδρομίες σπριντ για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες κάθε Σαββατοκύριακο.

1143 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Ακύρωση του 4ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross. Mε έγγραφό του προς την...