MX INTER D’ ITALIA 2024 – ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΝΙΚΗ T.GAJSER ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ MANTOVA

Η τελική πράξη του Motocross Internazionali d’Italia EICMA Series 2024 πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Mantova, η οποία για την περίσταση φιλοξένησε περισσότερους από 150 αναβάτες που αγωνίστηκαν στις τρεις κατηγορίες, 125, MX2 και MX1, στέφοντας τους φετινούς πρωταθλητές του θεσμού, τον Gyan Doensen (KTM) στα 125, τον Simon Langenfelder. (GASGAS) στην ΜΧ2 και τον Tim Gajser (Honda) στην ΜΧ1.

Στην MX1 ο Tim Gajser είναι ο νέος Πρωταθλητής Motocross Internazionali d’Italia EICMA Series 2024. Ο Σλοβένος, που ήρθε από τη Σαρδηνία με το κόκκινο φόντο στην μοτοσυκλέτα του, επικράτησε κατά τη διάρκεια των χρονομετρημένων δοκιμών, πετυχαίνοντας την Pole Position 24MX μπροστά από τον συμπαίκτη του Ruben Fernandez (Honda) και Romain Febvre (Kawasaki). Τερμάτισε πρώτος στο τέλος του πρώτου σκέλους, ακριβώς μπροστά στον Ισπανό και τον Γάλλο. Ο Σλοβένος όμως, έπεσε στην αρχή του δεύτερου σκέλους, ξεκινώντας τελευταίος. Σε μια ξέφρενη επιστροφή, ο Gajser κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τελικό, κερδίζοντας επίσης τον δεύτερο γύρο του θεσμού και τον τίτλο της μεγάλης κατηγορίας! Επίσης στο βάθρο της ημέρας και του πρωταθλήματος τον συνόδευσαν ο νικητής του δεύτερου σκέλους Febvre(2ος), και ο Fernandez(3ος).

Στην MX2 ήταν ένας τελικός έκπληξη, με τη νίκη του τίτλου στα 250 να πηγαίνει στον Simon Langenfelder. Ο Γερμανός, ήταν στην βαθμολογία μετά τον πρώτο αγώνα, μπροστά από τον Andrea Adamo (KTM), και δεύτερος πίσω από τον Ferruccio Zanchi (Honda). Ο πρώτος αγώνας της ημέρας ήταν προνόμιο του Liam Everts (KTM), ο οποίος πήρε το προβάδισμα από την πρώτη στροφή αφού πήρε την Raven Hole-Shot και τερμάτισε μπροστά από τον νικητή του πρώτου αγώνα στην Σαρδηνία Zanchi και τον Oriol Oliver (KTM). Στον δεύτερο αγώνα, ο Valerio Lata πήρε το προβάδισμα, διατηρώντας το για έξι γύρους, μέχρι που τον προσπέρασαν οι Everts και Adamo, με τον Σικελό να κερδίζει το σκέλος στη γραμμή τερματισμού περνώντας τον ομόσταυλο του. H τρίτη θέση πήγε στον Lata μπροστά από τον Langenfelder. Μια πτώση στα πρώτα στάδια του σκέλους ανάγκασε τον Zanchi, να εγκαταλείψει λόγω τεχνικών προβλημάτων. Στο βάθρο ο Everts προηγήθηκε των Adamo και Lata, ενώ το πρωτάθλημα κατέληξε στα χέρια του Langenfelder με δεύτερο τον Olivier και τρίτο τον Adamo, με τον Zanchi τέταρτο μπροστά από τον Lata.

Στα 125 είναι ο Gyan Doensen, ο νέος πρωταθλητής Motocross Internazionali d’Italia EICMA Series 2024. Ο Ολλανδός τερμάτισε μπροστά από τους Noel Zanocz (Fantic) και Kasimir Hindersson (KTM). Οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας έφτασαν στη Mantova με ισόβαθμοι, αλλά η νίκη πήγε στον Doensen, στο πρώτο σκέλος μπροστά από τους Maximilian Ernecker (KTM) και Hindersson ενώ στον δεύτερο αγώνα, τερμάτισε μπροστά από τον Ούγγρο αντίπαλό του και τον Hindersson. Η τέταρτη θέση της ημέρας πήγε στον Γάλλο Mano Faure (Yamaha).

Και αυτό ήταν όλο για φέτος, ραντεβού ξανά με το Motocross Internazionali D’Italia το 2025.

Αποτελέσματα Mantova

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...