AMA SX 2024 – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ K.ROCZEN ΣTOΝ ΕΚΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ PHOENIX

O Ken Roczen τριγύριζε την νίκη εδώ και αρκετούς αγώνες στο φετινό AMA Supercross 2024, και τελικά κατάφερε να την πάρει στον έκτο γύρο του Glendale στο Phoenix. Για έναν αγώνα το πρωτάθλημα επέστρεψε στην Δύση πριν το πρώτο διάλειμμα της σεζόν όπου ο RJ Hampshire, πήρε την δεύτερη του νίκη και τους πολύτιμους βαθμούς στα 250 Δύσης.

Νίκη, κόντρα σε πολλά κατεστημένα,τραυματισμών αλλά και επιλογών ομάδας και μοτοσυκλέτας.

Κατηγορία 450
H φετινή χρονιά μας έχει δείξει ότι για να πάρει κάποιος νίκη πρέπει να δώσει το 100% τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του και φυσικά ο παράγοντας τύχη να είναι με το μέρος του. Σε αυτό το τελευταίο, την τύχη δηλαδή, ο Κen Roczen δεν τα πήγαινε και πολύ καλά ενώ είχε δείξει ότι τα είχε όλα για να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους προηγούμενους αγώνες. Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του στην επικράτηση του στην προκριματική του σειρά στο Phoenix, που είπε “ας δούμε αν θα μεταφέρουμε αυτή την νίκη και στον Τελικό“. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WSX, πήρε την εκκίνηση με τους Aaron Plessinger, Jason Anderson και Eli Tomac να τον καταδιώκουν. Ο Γερμανός όμως τα έκανε όλα τέλεια και κανένας δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον δυνατό του ρυθμό των πρώτων γύρων, φτιάχνοντας μια μικρή μεν, αλλά ασφαλή διαφορά από τους υπόλοιπους. Νωρίς στον αγώνα, ο Anderson πέρασε στην δεύτερη θέση μετά την πτώση του Plessinger ενώ ο Jett Lawrence προσπαθούσε να ανακάμψει από την κακή εκκίνηση και την ένατη θέση όπου ξεκίνησε. Στο τέλος ο “rookie” του πρωταθλήματος και πρωταθλητής του Supermotocross 2023, κατάφερε να φτάσει εντυπωσιακά μέχρι και την τρίτη θέση, περνώντας τον Tomac(!) στους τελευταίους γύρους. Μπροστά κανένας δεν μπορούσε να πιάσει τον νικητή του αγώνα Roczen, ο οποίος πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα σε πολλά κατεστημένα,τραυματισμών αλλά και επιλογών ομάδας και μοτοσυκλέτας. Η δαιμονισμένη φόρμα του Anderson στους τελευταίους αγώνες και η pole position που πέτυχε στο Phoenix, τον έφερε φαβορί για την νίκη αλλά η μέρα ήταν καθαρά του Roczen αφήνοντας τον “El Hombre” δεύτερο. Ο Tomac έχασε το βάθρο για δεύτερο σερί αγώνα, αυτή τη φορά από τον Jett, όπως αναφέραμε, ενώ πίσω στο Detroit, μια βλάβη στην πίσω ανάρτηση τον ανάγκασε να χάσει αρκετές θέσεις. Με σταθερή οδήγηση μέσα στην πρώτη εξάδα οι Hunter Lawrence και Dylan Ferrandis ήταν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα ενώ ο Cooper Webb αντιμετώπισε πιθανότατα τα ίδια προβλήματα με τον Tomac στον προηγούμενο αγώνα, χάνοντας και αυτός θέσεις προς το τέλος του Τελικού. Στην βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Jett επέστρεψε στην κορυφή καθώς ο Chase Sexton που είχε το κόκκινο φόντο στην μοτοσυκλέτα του, αγωνίστηκε με πρόβλημα στο αριστερό του χέρι μετά από τραυματισμό σε προπόνηση γεγονός που τον περιόρισε στην ένατη θέση.

Πλησιάζει στην κορυφή ο RJ…αργά αλλά σταθερά!

Κατηγορία 250 Δύσης
Για έναν αγώνα πριν το πρώτο διάλειμμα της χρονιάς, το πρωτάθλημα επέστρεψε στην Δύση πριν ακολουθήσει το σερί στην Ανατολή. Ποιος θα είχε το πλεονέκτημα στην διακοπή του πρωταθλήματος ήταν το θέμα σε αυτόν τον αγώνα για τους άμεσους διεκδικητές του τίτλου. Με ακόμα μια δυνατή εκκίνηση ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Levi Kitchen οδήγησε τον αγώνα μπροστά από τους Jordon Smith και RJ Hampshire. Σύντομα όμως ο συγκάτοικος του στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης Smith, κατάφερε να τον περάσει, ενώ την κίνηση του έκανε και ο Hampshire αμέσως μετά. Όμως ο Smith δεν ήταν σταθερός, έκανε λάθη και μια πτώση τον έριξε στην τρίτη θέση, πίσω από τον Kitchen. Οι δύο αναβάτες με τα κόκκινα φόντα στις μοτοσυκλέτες τους έδωσαν όμορφη μάχη η οποία κρίθηκε και πάλι στα λάθη του Smith. Στο τέλος ο Hampshire ήταν αυτός που πανηγύρισε την δεύτερη φετινή του νίκη, πλησιάζοντας στους πέντε βαθμούς τον μόνο πλέον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και δεύτερο στον αγώνα, Kitchen. Η σχετικά κακή εκκίνηση έφερε σε γνώριμη κατάσταση τον Jo Shimoda, παλεύοντας να ανέβει θέσεις, καταφέρνοντας αυτή τη φορά να ανέβει στο βάθρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Smith και τώρα βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Kitchen. Οι Garrett Marchbanks και Mitchel Oldenburg συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 24/2/24 Arlington TX.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...