MXGP 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ MONSTER ENERGY YAMAHA FACTORY

Ως Παγκόσμιοι Πρωταθλητές κατασκευαστών MXGP και MX2, η Yamaha Motor Europe προετοιμάζεται για μια συναρπαστική καμπάνια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross MXGP 2024. Βασιζόμενοι στην προηγούμενη επιτυχία της Yamaha και με μια δυναμική νέα δομή, οι ομάδες Monster Energy Yamaha Factory MXGP και MX2 είναι έτοιμες να εκμεταλλευτούν τις αναξιοποίητες δυνατότητες των έξι εργοστασιακών αναβατών τους καθώς στοχεύουν τόσο για ατομική όσο και για την μάρκα.

Πρωτοπόρος για την ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MXGP είναι ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2 Maxime Renaux, ο οποίος προετοιμάζεται για την τρίτη του σεζόν στο YZ450FM. Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε μια άτυχη χρονιά το 2023, ο 23χρονος Γάλλος κράτησε το κεφάλι του ψηλά και παραμένει αποφασισμένος να βασιστεί στο εντυπωσιακό ιστορικό του με οκτώ νίκες Grand Prix και 30 τερματισμούς στο βάθρο, ενώ διεκδικεί το στέμμα του MXGP το 2024.

Μαζί με τον Renaux συμμετέχει στην μεγάλη κατηγορία ο πρώην συμπαίκτης του στην MX2 Jago Geerts. Ο 23χρονος Βέλγος φέρνει πλούτο ταλέντων και δυνατοτήτων καθώς μεταβαίνει στο YZ450FM, με 55 τερματισμούς στο βάθρο, 24 νίκες Grand Prix και πέντε μετάλλια πρωταθλήματος στην MX2. Δείχνει ήδη σημάδια αυτοπεποίθησης, ο Geerts στοχεύει σε σταθερή πρόοδο στην πρώτη του MXGP σεζόν.

Ο Calvin Vlaanderen ολοκληρώνει το ρόστερ του Monster Energy Yamaha Factory MXGP για το 2024. Τα τελευταία τρία χρόνια, η Vlaanderen έχει επιδείξει αξιοσημείωτη πρόοδο στο MXGP, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση μεταξύ των δορυφορικών αναβατών για τις δύο τελευταίες σεζόν. Με την πλήρη υποστήριξη της Yamaha, ο 27χρονος Νοτιοαφρικανός στοχεύει να αξιοποιήσει τους δώδεκα τερματισμούς του στο βάθρο και τις δύο νίκες του Grand Prix, επιδιώκοντας ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Στο MX2, η νέα ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MX2 θα έχει μια γνώριμη γραμμή Yamaha με τους Thibault Benistant, Rick Elzinga και Andrea Bonacorsi να πρωταγωνιστούν.

Ο Benistant, με τρεις νίκες Grand Prix στην MX2 και δώδεκα τερματισμούς στο βάθρο στο ενεργητικό του, έχει χαρακτηριστεί ξεκάθαρος διεκδικητής του τίτλου. Μπαίνοντας τώρα στην τέταρτη σεζόν του στην κατηγορία, ο 21χρονος Γάλλος θαύμα ξεσπά από αυτοπεποίθηση και ανυπομονεί να παραταχθεί στην έναρξη της σεζόν με καθαρό πλάνο και μια νέα ευκαιρία να πάρει το χρυσό.

Προετοιμασμένος για τη δεύτερη σεζόν του MX2, ο Elzinga στοχεύει να χρησιμοποιήσει το έτος εμπειρίας που απέκτησε για να διεκδικήσει τερματισμούς στο βάθρο. Ο 22χρονος Ολλανδός έδειξε λάμψη στην πρώτη του σεζόν και είναι έτοιμος να κάνει περαιτέρω βήματα το 2024.

Εν τω μεταξύ, ο Bonacorsi, ο κυρίαρχος Πρωταθλητής EMX250, είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση του να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο σε αγώνες 250cc. Δείχνοντας ήδη την εντυπωσιακή δύναμή του στο YZ250FM του, ο 20χρονος Ιταλός είναι πρόθυμος να καθιερωθεί ως πρώτος αναβάτης στις επαγγελματικές τάξεις.

1977 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο T.GAJSER…ΣΤΟΝ 7Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ!

Το γαλλικό κοινό περίμενε με αδημονία τον αγώνα του St. d'Angely για τον έβδομο γύρο...