MXGP 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ RED BULL GASGAS FACTORY RACING

Η αναμονή έχει σχεδόν τελειώσει! Καθώς η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross MXGP 2024 ξεκινάει, η ομάδα Red Bull GASGAS Factory Racing προετοιμάζεται για αυτό που υπόσχεται να είναι μια καταπληκτική σεζόν. Με τρεις κορυφαίους αναβάτες κλειδωμένους και φορτωμένους, και μετά από έναν χειμώνα εντατικής προετοιμασίας, η ομάδα είναι έτοιμη να πάει τιμόνι με τιμόνι με τον ανταγωνισμό από την πρώτη πτώση της μπάρας στις 10 Μαρτίου.

Ο Jorge Prado είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος MXGP με την Red Bull GASGAS Factory Racing. Ο Simon Längenfelder προσβλέπει στη βελτίωση από την εντυπωσιακή του 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2. Νέο στην ομάδα, το συναρπαστικό ταλέντο Marc-Antoine Rossi ζει τώρα το όνειρό του με τη Red Bull GASGAS Factory Racing.

Ο υπερασπιζόμενος Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP του 2023, Jorge Prado, ακολούθησε μια ασυνήθιστη αλλά αποτελεσματική προσέγγιση στην εκτός σεζόν του, εστιάζοντας στη σειρά Supercross που εδρεύει στις ΗΠΑ προτού επιστρέψει στην Ευρώπη για να βελτιώσει τις ρυθμίσεις του στο MXGP. Αφού συμμετείχε επιτυχώς σε τέσσερις αγώνες στις ΗΠΑ, η προσοχή του Jorge στρέφεται πλέον πλήρως στο MXGP 2024, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δοκιμών, καθώς και έναν προγραμματισμένο αγώνα πριν από την έναρξη της σεζόν στην Αργεντινή στις 10 Μαρτίου. Ακόμα καλύτερα, η κορυφαία φυσική κατάσταση και η δυναμική στάση του Jorge σηματοδοτούν ότι ο κυρίαρχος παγκόσμιος πρωταθλητής είναι έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το 2023.

Στο MX2, ο 20χρονος Simon Längenfelder μπαίνει στην τρίτη του χρονιά με την ομάδα. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος Γερμανός αναβάτης έχει αγωνιστεί στα χρώματα της GASGAS από τότε που ο κατασκευαστής έκανε το ντεμπούτο του στη σειρά Grand Prix το 2020. Mετά από αυτό, υπέγραψε στην ελίτ τέντα Red Bull GASGAS Factory Racing για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM 2022. Το ‘516’ έκανε αμέσως θόρυβο επικρατώντας στο εναρκτήριο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας και στη συνέχεια εξασφάλισε την τρίτη θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Το 2023, ο Längenfelder σημείωσε εκπληκτικούς 13 τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα, εννέα βάθρα και δύο νίκες, με αποτέλεσμα να κατακτήσει άλλη μια τρίτη θέση στη συνολική κατάταξη. Τώρα με μια σταθερή σεζόν προετοιμασίας πίσω του, όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στον Längenfelder, καθώς στοχεύει να βελτιώσει τους ήδη εντυπωσιακούς του τερματισμούς στην 3η θέση του γενικού πρωταθλήματος.

Νέος στην ομάδα και ένα ευρέως γνωστό ταλέντο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross MXGP 2023, είναι ο Marc-Antoine Rossi. Ο νεαρός Γάλλος δήλωσε ότι είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να έχει ενταχθεί στην ομάδα της Red Bull GASGAS Factory Racing. Η χειμερινή προπόνηση του Rossi στο Βέλγιο και την Ιταλία, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή της ομάδας και προπονητή Davide De Carli, έχει επικεντρωθεί στην ενίσχυση της απόδοσής του σε διαφορετικά εδάφη. Η ζωή στη Ρώμη έχει φέρει τον Rossi πιο κοντά στην ομάδα του, δημιουργώντας μια υποστηρικτική οικογενειακή ατμόσφαιρα. Ο Rossi έτρεξε σην EMX250 πέρυσι και εξασφάλισε την παρθενική του νίκη στην κατηγορία στη Γερμανία. Στη συνέχεια, στο Grand Prix της Γαλλίας, όπου έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία MX2 ως μπαλαντέρ, υπογράμμισε τις δυνατότητές του στο υψηλότερο επίπεδο με σκορ 8-6, αποδεικνύοντας επίσης ότι θα είναι πηγή αυτοπεποίθησης καθώς μπαίνει στην πρώτη του πλήρη σεζόν.

Με τη σεζόν να ξεκινήσει ζωντανά στις 10 Μαρτίου για το MXGP της Παταγονίας-Αργεντινής, η ομάδα Red Bull GASGAS Factory Racing ανυπομονεί να επιδείξει τη σκληρή δουλειά, το ταλέντο και την αποφασιστικότητά της στην παγκόσμια σκηνή, με στόχο να προσθέσει περισσότερες νίκες και τίτλους στο ήδη εντυπωσιακό ρεκόρ τους. Ας αρχίσει η μάχη!

MXGP – Νο 1 – Jorge Prado:
“Αυτή η περίοδος προετοιμασίας ήταν εντελώς διαφορετική από τις άλλες, καθώς προετοιμαζόμουν για το Supercross. Ήμουν στην Καλιφόρνια για μερικούς μήνες και έχω ολοκληρώσει τέσσερις αγώνες. Αλλά τώρα που επέστρεψα στην Ευρώπη, εστιάζω στο να ετοιμάσω τη μοτοσυκλέτα για την επερχόμενη σεζόν MXGP. Κάναμε δοκιμές μόλις επέστρεψα και τα βάζουμε όλα μαζί για τη σεζόν τώρα. Νομίζω ότι έχουμε ένα υπέροχο πακέτο. Σκοπεύω να ολοκληρώσω έναν αγώνα πριν από το πρώτο GP της χρονιάς στην Αργεντινή. Προς το παρόν, αισθάνομαι πολύ καλά – είμαι υγιής και πραγματικά ανυπομονώ για περισσότερες προπονήσεις και δοκιμές ενόψει του πρώτου αγώνα!”

MX2 – #516 – Simon Längenfelder:
“Τώρα είναι η τρίτη μου χρονιά με την ομάδα του Red Bull GASGAS Factory. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και ξέρουμε πώς να συνεργαζόμαστε και πώς να βγάλουμε το καλύτερο από την μοτοσυκλέτα. Είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ για την έναρξη της σεζόν του 2024. Πέρασα μια υπέροχη σεζόν προετοιμασίας και για να είμαι ειλικρινής, έχω μάθει πολλά από τα τελευταία χρόνια, οπότε νομίζω ότι μπορώ να βελτιωθώ φέτος. Οι στόχοι μου είναι να παραμένω υγιής όλη τη σεζόν, να έχω ψυχραιμία και να δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω. Τότε ελπίζουμε να δούμε πού θα καταλήξουμε – ελπίζουμε πολύ μπροστά!”

MX2 – #28 – Marc-Antoine Rossi:
Μπορώ επιτέλους να πω ότι είμαι εργοστασιακός αναβάτης για την Red Bull GASGAS Factory Racing – και είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Έκανα μια μεγάλη αλλαγή στα τέλη του 2023 όταν μετακόμισα στη Ρώμη – ζώντας μακριά από τους γονείς μου. Αλλά σε αυτή την ομάδα, βρήκα μια ιταλική οικογένεια, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος με την όλη κατάσταση. Δούλεψα σκληρά από την πρώτη μέρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και πέρασα περισσότερο από ένα μήνα στο Βέλγιο, βελτιώνοντας την απόδοσή μου στα μαλακά εδάφη. Τώρα επέστρεψα στην Ιταλία για να συνεχίσω την προπόνηση σε σκληρές επιφάνειες. Ο Davide δεν είναι μόνο ο μάνατζερ της ομάδας μου. είναι και ο προπονητής μου. Με ακολουθεί βήμα βήμα. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά την οικογένεια De Carli! Το να έχω τον παγκόσμιο πρωταθλητή MXGP ως συμπαίκτη είναι πραγματική τιμή για μένα και με ωθεί να βελτιωθώ ακόμα πιο γρήγορα. Τώρα ο στόχος μου το 2024 είναι να φτάσω στην πρώτη πεντάδα και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για αυτό!

Davide De Carli (Red Bull GASGAS Factory Racing Team Manager):
“Κοιτάζοντας μπροστά για τη σεζόν του 2024, η αίσθηση στην ομάδα της Red Bull GASGAS Factory Racing είναι πολύ καλή. Έχοντας τον Jorge, τον υπερασπιστή μας πρωταθλητή MXGP, μαζί με το απίστευτο ταλέντο του Simon Längenfelder στην MX2, και καλωσορίζοντας τη φρέσκια ενέργεια του νέου μας αποκτήματος, Marc-Antoine Rossi, στο MX2, είμαστε ενθουσιασμένοι για μια εξαιρετική χρονιά. Κάθε αναβάτης φέρνει μια μοναδική δύναμη και αποφασιστικότητα στην ομάδα και μαζί, μοιραζόμαστε έναν μόνο στόχο: να φέρουμε την ταχύτητα, να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας και να φτάσουμε σε νέα ύψη. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά, όλοι νιώθουν σε άριστη κατάσταση. Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, αλλά είμαστε κάτι παραπάνω από έτοιμοι.”

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...