AMA SX 2024 – ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ H.DEEGAN ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ARLINGTON

To συναρπαστικό φετινό AMA Supercross 2024 συνεχίστηκε εξίσου συναρπαστικά με τον έβδομο του γύρο στο Arlington του Texas, όπου οι δύο πρωτοπόροι των βαθμολογιών οδήγησαν τους δύο τελικούς αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τις νίκες! Στα 450 ο Cooper Webb εκμεταλεύτικε την πτώση του Jett Lawrence και ο Haiden Deegan κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη με τον ίδιο τρόπο από τον Austin Forkner.

Ο C.Webb άσκησε την πίεση όταν έπρεπε και πήρε την δεύτερη φετινή του νίκη.

Κατηγορία 450
Μετά το διάλειμμα μιας εβδομάδας το πρωτάθλημα συνεχίστηκε περνώντας στην ανατολική ακτή και τον αγώνα του Texas όπου και πάλι ο Jett Lawrence είχε τον πρώτο λόγο μετά την εκκίνηση του μεγάλου Τελικού. Πήρε την εκκίνηση και αρχικά οδήγησε μπροστά από τους Aaron Plessinger, Hunter Lawrence και Cooper Webb όμως ο Webb ήταν ο μόνος που κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Αυστραλού. Πιο πίσω οι Eli Tomac, Jason Anderson και Ken Roczen αντιμετώπισαν πτώσεις με τον Tomac να κάνει εκπληκτικό αγώνα ανεβαίνοντας γρήγορα θέσεις. Στους τελευταίους γύρους ο Webb αποφάσισε να πιέσει τον Jett για την πρώτη θέση πλησιάζοντας τον στο δευτερόλεπτο. Ο Jett αντέδρασε ανεβάζοντας τον ρυθμό του αλλά έκανε τελικά ένα λάθος που τον έστειλε πίσω από τον Webb. Στον τελευταίο γύρο προσπάθησε να περάσει τον Webb όμως έπεσε πίσω από τον Vince Friese, χάνοντας ακόμα δύο θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο ο Webb, πέτυχε την δεύτερη φετινή του νίκη και πλησίασε στους τρεις βαθμούς τον J.Lawrence στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Με τον δαιμονισμένο του ρυθμό, ο Tomac κατάφερε να περάσει στον τελευταίους γύρους τον Plessinger για την δεύτερη θέση. Ο Jett τερμάτισε τέταρτος με τον αδερφό του Hunter να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο περσινός πρωταθλητής Chase Sexton που αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό από τον προηγούμενο αγώνα.

Μετά από ένα στραβό ξεκίνημα ο H.Deegan ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του μεγάλου του κοινού κερδίζοντας τον πρώτο του αγώνα SX.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Τρεις εβδομάδες μετά τον πρώτο της χαοτικό αγώνα, η κατηγορία της Ανατολής συγκεντρώθηκε στο Arlington αυτή την φορά χωρίς χάος αλλά με σημαντικές ανατροπές. Ο νικητής του πρώτου αγώνα και φυσικά, πρωτοπόρος της βαθμολογίας Austin Forkner, ξεκίνησε δυνατά, πραγματοποιώντας εκπληκτική προσπέραση σε Haiden Deegan και Nichola Romano σε μια στροφή για να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα. Από εκεί και μετά δεν απειλήθηκε μέχρι να έρθουν τα ντουμπλαρίσματα όπου ο Deegan κατάφερε να τον πλησιάσει και να τον πιέσει. Τρεις γύρους πριν τον τερματισμό ο Forkner, έχασε τον ρυθμό του σε τμήμα με διαδοχικά άλματα και χτύπησε άσχημα στο τσιμέντο έξω από την πίστα. Άργησε να σηκωθεί, αλλά στο τέλος έδειχνε να μην έχει κάτι σοβαρό, εκτός του γεγονότος ότι έχασε την νίκη και την πρωτοπορία στην βαθμολογία με την εγκατάλειψη του. Όλα αυτά δεν αφορούσαν τον Deegan που πήρε την καρό σημαία και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο ΑΜΑ Supercross. Την μάχη της δεύτερης θέσης κέρδισε ο Cameron McAddoo από τον Seth Hammaker που τελικά τερμάτισε τέταρτος καθώς την τρίτη θέση κατέλαβε ο Tom Vialle με δυνατή επίθεση στους τελευταίους γύρους. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας ο πέμπτος Pierce Brown και ο έκτος Max Anstie που θα αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα της θρυλικής Daytona με τα κόκκινα φόντα στην μοτοσυκλέτα του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 3/3/24 Daytona FL.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...