SUPER ENDURO 2024 – O B.BOLT ΠΕΡΑΣΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Ο έκτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Super Enduro 2024 πραγματοποιήθηκε στην γειτονική Βουλγαρία με τον Billy Bolt να επικρατεί παρά τις γλιστερές συνθήκες. Κατάφερε μάλιστα να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στην βαθμολογία καθώς ο μεγάλος του φετινός αντίπαλος ο Jonny Walker, αντιμετώπισε προβλήματα.

Η εναρκτήρια βραδιά στη Βουλγαρία έφερε τις συγκινήσεις που έχουν συνηθίσει οι οπαδοί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoZ FIM SuperEnduro, με αρκετούς αναβάτες να λάμπουν και τον Jonny WALKER (GBR-Beta) να χαιρετίζεται ως ένας από τους μεγάλους ήρωες της βραδιάς. Ο Άγγλος αναβάτης υπέφερε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από τροφική δηλητηρίαση και η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη μέχρι λίγο πριν την πρώτη πτώση της μπάρας.

Αποφασισμένος να μην δει τον τίτλο να φεύγει, ο WALKER συγκέντρωσε τη λίγη δύναμη που του είχε απομείνει για να αγωνιστεί στο προτελευταίο GP της σεζόν. Ο αναβάτης Beta ήταν εντυπωσιακός, καταφέρνοντας να τερματίσει κάθε έναν από τους αγώνες παρά το τεράστιο του μειονέκτημα. Στους δύο πρώτους τελικούς πήρε από μια τέταρτη, και μια πέμπτη στον τελευταίο αγώνα της βραδιάς, τερματίζοντας έτσι τέταρτος γενικής στο GP, ισοβαθμώντας στα σημεία με τον Will HOARE (GBR-Rieju).


Ο WALKER είναι τώρα 59 πόντους πίσω από τον Billy BOLT (GBR-Husqvarna) – εάν ο περσινός πρωταθλητής κερδίσει στον πρώτο αγώνα το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα στεφθεί χωρίς καν να χρειαστεί να αγωνιστεί στους υπόλοιπους δύο αγώνες.

Ήταν άλλη μια άψογη βραδιά για τον BOLT καθώς έσπασε τον ταχύτερο χρόνο στο Akrapovic Superpole, και πήρε στο Airoh Holeshot Award ενώ κέρδισε και τους τρεις αγώνες με σχετική ευκολία. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Husqvarna άφησε το βουλγαρικό πλήθος χωρίς αμφιβολία για την ικανότητά του, και το ταλέντο. Κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα με σχεδόν οκτώ δευτερόλεπτα μπροστά από τον Manuel LETTENBICHLER (GER-KTM) και τον δεύτερο αγώνα πάλι μπροστά από τον Γερμανό σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα, πέρασε στην τελική μάχη της νύχτας ο BOLT δεν εγκατέλειψε την προσπάθειά του, παίρνοντας άλλη μια ελεγχόμενη νίκη μπροστά στους Will HOARE και Mitch BRIGHTMORE (GBR-GASGAS). Ένα χατ τρικ για τον BOLT που έκανε τους θεατές να ξεχάσουν τα προβλήματα τραυματισμών που είχε τις τελευταίες εβδομάδες. Ο King Billy απέχει μόλις μια εβδομάδα από ένα άλλο στέμμα…

Το υπόλοιπο της βραδιάς ήταν αρκετά ζωηρό για τους υποψήφιους του βάθρου, ο Manuel LETTENBICHLER τερμάτισε δεύτερος γενικής στο GP της Βουλγαρίας αφού έπαιξε τέλεια τον ρόλο του ως αουτσάιντερ, αντικαθιστώντας τον Jonny WALKER μπροστά. Ο Γερμανός οδήγησε πολύ καλά και στους τρεις αγώνες, αλλά ο τελευταίος ήταν λίγο πιο ταραχώδης για τον εργοστασιακό αναβάτη της KTM που πήρε την καρό σημαία στην τέταρτη θέση. Η τρίτη του θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος φαίνεται πλέον σχεδόν σίγουρη, αλλά ο Will HOARE θα δώσει τα πάντα για να τον απομακρύνει κατά τη διάρκεια του βρετανικού GP.

Ο αναβάτης Rieju επέστρεψε στο γενικό βάθρο στη Βουλγαρία στο τρίτο σκαλί – μια πρώτη μεγάλη επιτυχία για τον Ισπανό κατασκευαστή. Ο HOARE πρέπει να κλείσει μια διαφορά 32 πόντων εάν θέλει να προσπεράσει συνολικά τον LETTENBICHLER. Ο αγώνας για το Top 5 ήταν επίσης πολύ ζωηρός, ο Eddie KARLSSON (SWE-Husqvarna) οδήγησε με χαλασμένο κινητήρα όλο το βράδυ και τελικά έπρεπε να τα παρατήσει πριν από τον τελευταίο αγώνα, όταν θα μπορούσε να είχε στόχο ακόμα και για την τρίτη θέση. Ο Mitch BRIGHTMORE (GBR-GASGAS) έφτασε επίσης πολύ κοντά στο πρώτο του βάθρο στο Prestige. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων του 2023 είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αναβάτες της σεζόν του 2024.

Billy Bolt:
«Η πίστα απόψε ήταν λεία και ολισθηρή, αλλά ήταν πραγματικά ευχάριστη η οδήγηση, οπότε η βουλγαρική οργάνωση έκανε εξαιρετική δουλειά. Έχω βγει από αυτό με άλλες τρεις νίκες και ένα σταθερό πλεονέκτημα. Η σημερινή βραδιά ήταν δύσκολη για τον Jonny και όλοι ξέρουμε πώς είναι να υποφέρεις από άσχημες στιγμές, γι’ αυτό τον νιώθω. Δεν το έχω πάρει ακόμα και το Newcastle είναι μόλις το επόμενο Σαββατοκύριακο, είμαστε μια δεμένη κοινότητα και ξέρω ότι η ατμόσφαιρα θα είναι εξωπραγματική, τα λέμε όλοι εκεί!»

Επόμενος αγώνας 2/3/2024 Newcastle UK.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...