MXGP 2024 – Ο J.PRADO ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΤΟ TRENTINO…ΔΥΣΚΟΛΑ!

Ο τέταρτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 έλαβε χώρα στο Trentino της Ιταλίας όπου ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jorge Prado έπρεπε να αντεπεξέλθει δυσκολιών και κακή θέση στην μπάρα της εκκίνησης για να επικρατήσει. Τελικά κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο του σερί στην μεγάλη κατηγορία παρότι…έχασε βαθμούς! Στην ΜΧ2, την πρώτη του φετινή νίκη πέτυχε ο Liam Everts.

Κατηγορία MXGP
Η περιπέτεια του Jorge Prado στο Trentino ξεκίνησε στο προκριματικό σκέλος όταν έχασε την σέλα του στους πρώτους γύρους, μπήκε στα pits να βάλει νέα αλλά την ξανά έχασε λίγο μετά, τερματίζοντας τελικά στην 17η θέση, λαμβάνοντας και την αντίστοιχη επιλογή στην μπάρα της εκκίνησης της Κυριακής. Μπορεί στο motocross και γενικότερα στο χώμα, να λέμε ότι η όρθια οδήγηση ευνοεί ή είναι απαραίτητη, στην mxgp κατηγορία όμως το να βάλεις την δύναμη 75 ίππων κάτω…θέλει να περάσεις κάποιο χρόνο στην σέλα. Έτσι ο Prado παρά την εξαιρετική φόρμα που διανύει, δεν μπόρεσε χωρίς σέλα να φτάσει στην πρώτη δεκάδα που παίρνει βαθμούς στο προκριματικό σκέλος. Με την την 17η επιλογή στην μπάρα της εκκίνησης ο Ισπανός κατάφερε και στα δύο σκέλη να βρεθεί εντυπωσιακά στην πρώτη τριάδα, οδηγώντας μάλιστα και τα δύο σκέλη. Στο πρώτο όμως ο Romain Febvre που είχε συντονιστεί ακριβώς με τις απαιτήσεις του φετινού Trentino κατάφερε να τον περάσει και να πάρει τους βαθμούς της πρώτης θέσης στο σκέλος ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε πετύχει και την pole position του αγώνα. Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Febvre κατάφερε να περάσει τον Prado αλλά ο Prado απάντησε βάζοντας τους δύο αναβάτες σε μια μάχη διαρκείας. Σε αυτή την μάχη, κρίθηκε και η πρώτη θέση στο GP καθώς ο Febvre δεν χρειαζόταν την πρώτη θέση για να στεφτεί νικητής, όμως παρασύρθηκε στο μένος του Prado με αποτέλεσμα να πέσει χάνοντας αρκετές θέσεις. Με αυτό τον τρόπο ο Prado(3-1) πήρε την τέταρτη φετινή του νίκη, και παρά το γεγονός ότι έχασε βαθμούς(στο προκριματικό σκέλος) παρέμεινε με καλή διαφορά πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Febvre(1-5) έχασε την νίκη μέσα από τα χέρια του σε ένα GP που πραγματικά κυριάρχησε. Ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου φανερά απογοητευμένος, προφανώς από τις επιλογές του στο δεύτερο σκέλος. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Tim Gajser(2-4) μειώνοντας την απόσταση του από τον Prado στην βαθμολογία με το καλό του αποτέλεσμα στο προκριματικό σκέλος, αν και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί καλύτερα την ατυχία του Ισπανού. Το φετινό Trentino είχε αρκετή άμμο, γεγονός που από ότι φαίνεται ανέδειξε τον sand master Calvin Vlaanteren(6-2) που εμφανίστηκε αρκετά ανταγωνιστικός στις πρώτες θέσεις και στα δύο σκέλη, καταλαμβάνοντας τελικά την τέταρτη θέση. Οι καλές εκκινήσεις έφεραν τον Jeremy Seewer(5-3) σε απόσταση βολής για το βάθρο, όμως η πτώση του στο πρώτο σκέλος και η επικράτηση του Vlaanteren στην μεταξύ τους μάχη στο δεύτερο, τον κράτησε στην πέμπτη θέση. Με κακές εκκινήσεις, πτώσεις αλλά και μειωμένη απόδοση ο Jeffrey Herlings(4-7) δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι παραπάνω από την έκτη θέση.

Κατηγορία ΜΧ2
Τα σκέλη της κατηγορίας στο Trentino είναι πάντα απρόβλεπτα και πολλές φορές χαοτικά με τις εξελίξεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Μετά από ένα νορμάλ προκριματικό σκέλος το Σάββατο και την επικράτηση του τοπικού ήρωα και περσινού πρωταθλητή Andrea Adamo, την Κυριακή το παιχνίδι γύρισε τούμπα με διαφορετικούς νικητές σε σκέλη και σύνολο. Για ακόμα μια φορά τις εκκινήσεις πήρε ο Sasha Coenen αλλά επίσης επανέλαβε το γνωστό του συνήθειο να πέφτει και να μένει πίσω, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Κay de Wolf να κερδίζει τελικά το σκέλος, και αυτός με καλή εκκίνηση. Στο δεύτερο σκέλος οι πρωταγωνιστές άλλαξαν με τον Simon Langenfelder να παίρνει τα ηνία του αγώνα από νωρίς και να καταφέρνει να ολοκληρώσει πρώτος το σκέλος. Οι νίκες στα σκέλη όμως δεν θα έπαιζαν κάποιο ρόλο στην τελική επικράτηση του GP καθώς ο Liam Everts(3-2) είχε δείξει από το Σάββατο με την δεύτερη θέση ότι είχε κέφια, μια διάθεση που την μετέφερε και στους αγώνες της Κυριακής. Από την 13η θέση όπου ξεκίνησε το πρώτο σκέλος κατάφερε να τερματίσει τρίτος)!) ενώ στο δεύτερο είχε πλασαριστεί από την αρχή στην πρώτη τριάδα και από ότι φαίνεται γνώριζε ότι με την δεύτερη θέση θα κέρδιζε το πρώτο του φετινό GP. Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς για την νίκη στον αγώνα και σε συνδυασμό με την βαθμολογική συγκομιδή στο προκριματικό σκέλος, ανέβηκε στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος με έναν αγώνα λιγότερο. Στην δεύτερη θέση, ανέβασαν οι καλές του εκκινήσεις τον Thibault Benistant(2-4) που παραμένει ένας από τους διεκδικητές του φετινού τίτλου ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Langenfelder(8-1) μετά την νίκη του στο δεύτερο σκέλος. Η πτώση στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες του de Wolf(1-8) για την συνέχιση του αήττητου φετινού σερί του. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση, διατηρώντας όμως το σημαντικό του προβάδισμα στην βαθμολογία. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Camden McLellan(5-7) ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο εξαιρετικός στο δεύτερο σκέλος Andrea Bonacorsi(11-3).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 5/5/2024 Aqueda Πορτογαλία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...