AMA SX 2024 – NIKH ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ C.WEBB ΣΤΟ FOXBOROUGH

Την τέταρτη φετινή του νίκη πέτυχε ο Cooper Webb στον 13ο γύρο του AMA Supercross 2024 στο Foxborough, φτάνοντας σε ισοβαθμία με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jett Lawrence που δεν είχε καλή εκκίνηση. Στα 250 Ανατολής ο Haiden Deegan πήρε μια άνετη νίκη, διπλασιάζοντας τις φετινές του επιτυχίες.

Κατηγορία 450
To πρωτάθλημα έχει αρχίσει και μετράει αντίστροφα μέχρι την ολοκλήρωση του στον 17ο γύρο του Salt Lake City και οι κύριοι διεκδικητές του τίτλου κάνουν τις κινήσεις τους ανεβάζοντας την ένταση. Όπως είχε διαφανεί από τα μισά της σεζόν οι Jett Lawrence και Cooper Webb ήταν οι αναβάτες που έχουν πιστέψει ότι αυτός ο τίτλος είναι δικός τους και σε κάθε αγώνα λειτουργούν ακολουθόντας αυτόν τον σκοπό. Μέχρι το Foxborough ο Jett είχε το πρώτο χέρι στο πρωτάθλημα αλλά ο Webb με τον γνωστό του τρόπο έχει πάντα την τελευταία κουβέντα. Βέβαια, η βροχή της Παρασκευής και γενικότερα το βαρύ τερέν δεν ευνοεί τον Jett που θέλει γρήγορες πίστες για να δείξει την ταχύτητα του όπως και οι κακές του εκκινήσεις που τον έχουν ταλαιπωρήσει φέτος. Μια από αυτές τις ταλαιπωρίες θα ερχόταν και στο Foxborough βάζοντας τον Αυστραλό να ξεκινήσει μακριά έξω από την πρώτη δεκάδα στον πρώτο γύρο. Αντίθετα, ο Webb ήταν εκεί ακριβώς που ήθελε, πίσω από τον πρωτοπόρο Ken Roczen. Πίεσε τον Γερμανό να κρατήσει έναν δυνατό ρυθμό στον οποίο τελικά δεν άντεξε και ο Webb πέρασε μπροστά. Ο αγώνας όμως δεν τελείωσε εκεί καθώς ο Roczen βρήκε νέα ενέργεια με την μάχη της δεύτερης θέσης με τον Chase Sexton και βρέθηκε ξανά πίσω από τον Webb. Στο τέλος όμως άρχισαν τα λάθη και ο Webb δεν μπορούσε να χαλαρώσει βλέποντας τον Sexton να τον πλησιάζει που εντωμεταξύ είχε περάσει τον Roczen. H νίκη τελικά πήγε στον Webb που σε συνδυασμό με την πέμπτη θέση του J.Lawrence κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με τον Αυστραλό. Ο Sexton πήρε την δεύτερη θέση με τον Roczen να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Jason Anderson που κράτησε με νύχια και με δόντια τον Jett πίσω του ενώ στην έκτη θέση ακολούθησε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Eli Tomac που και αυτός δεν είχε καλή εκκίνηση στον τελικό.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Όπως συνέβη στην μεγάλη κατηγορία έτσι και στα 250 Ανατολής οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας δεν άφησαν στους υπόλοιπους ελπίδες για το βάθρο του Foxborough. Οι Heiden Deegan, Tom Vialle και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Cameron Mcadoo έφυγαν μπροστά από την αρχή για την διεκδίκηση της νίκης και της συγκομιδής βαθμών. Ο Deegan είχε τον πρώτο λόγο από την αρχή τον οποίο τήρησε μέχρι και τον τερματισμό, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από την μάχη της δεύτερη θέση των Vialle και Mcadoo. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας πήρε την δεύτερη θέση τελικά από τον Vialle αυξάνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα από τον Γάλλο. Πολύ καλό αγώνα για την τέταρτη θέση πραγματοποίησε ο Pierce Brown με τον Max Anstie να τερματίζει στην πέμπτη θέση παρά την καλή του εκκίνηση. Ακόμα μια καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Cody Shock καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 20/4/24 Nashville TN.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...