AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου και πάλι το ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο αγώνας της μικρής κατηγορίας των 250 Ανατολής. Ο Max Anstie πήρε την πρώτη του φετινή νίκη ενώ στην μεγάλη κατηγορία ο Jett Lawrence ήταν ο νικητής, μεγαλώνοντας την βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες του.

Κατηγορία 450
Στους τελευταίους αγώνες οι αντίπαλοι του Jett Lawrence προσπάθησαν να παίξουν με το μυαλό του και σε ένα σημείο έδειχναν να το καταφέρνουν, αποσυντονίζοντας τον Αυστραλό. Ο πρωτοπόρος όμως της βαθμολογίας δείχνει ότι μαθαίνει γρήγορα και στην Philadelphia έπαιξε το ίδιο παιχνίδι. Δεν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να κάνει τον πρώτο χρόνο στα δοκιμαστικά αν και αγχώθηκε στην προκριματική του σειρά όταν έπεσε στην εκκίνηση και ξεκίνησε τελευταίος. Με την όγδοη επιλογή στην μπάρα, ο Jett ήθελε απλά μια καλή εκκίνηση και την πήρε στρίβοντας πρώτος στον μεγάλο τελικό. Αυτός που προσπάθησε να τον απειλήσει από νωρίς ήταν ο Eli Tomac αλλά ήταν φανερό ότι δεν είχε τον ρυθμό του Αυστραλού και άρχισε να κάνει λάθη. Αυτό επέτρεψε λίγο αργότερα τον Cooper Webb να κάνει την κίνηση του στον Tomac, βάζοντας στόχο τον J.Lawrence. Μείωσε αρχικά την διαφορά, και την κράτησε σταθερή μέχρι να τον πιάσει η μάχη της τρίτης θέσης των Tomac και Chase Sexton. O μόνος που είχε αντίστοιχο ρυθμό με τον Jett ήταν ο Sexton, ο οποίος δεν είχε καλή εκκίνηση αλλά κατάφερε να πιάσει και να περάσει τον Tomac για την τρίτη θέση και στον τελευταίο γύρο πέρασε και τον Webb τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Μπροστά ο J.Lawrence πήρε την έβδομη φετινή του νίκη και μετά τον τερματισμό του Webb στην τέταρτη θέση και αύξησε το βαθμολογικό του προβάδισμα στους δώδεκα βαθμούς, παίρνοντας και πάλι το πάνω χέρι στην κατηγορία. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Jason Anderson που έδωσε πολλές μάχες ανεβαίνοντας από την πέμπτη θέση όπου ξεκίνησε περνώντας μάλιστα και αυτός τον τέταρτο τελικά Webb στην τελευταία στροφή. Ο Tomac κατέλαβε τελικά την πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Justin Barcia που κέρδισε την μάχη στους τελευταίους γύρους από τον Hunter Lawrence.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Με τρεις αγώνες να απομένουν στο πρωτάθλημα, ο ένας έγινε στην ανατολική ακτή στην Philadelphia ενώ θα ακολουθήσει ένας στην δύση και το Denver πριν οι δύο ακτές συναντηθούν ξανά για το δεύτερο shootout, και τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Salt Lake City. Οπότε αυτός ο αγώνας ήταν ουσιαστικά ο προτελευταίος της κατηγορίας και τελευταίος αποκλειστικά της Ανατολικής ακτής, κάτι που σήμαινε ότι οι κύριοι διεκδικητές του τίτλου θα έπρεπε να κάνουν τις κινήσεις τους πριν το χάος του Shootout κόντρα στην Δύση. Οι Tom Vialle, Haiden Deegan και Pierce Brown είναι οι μόνοι που βαθμολογικά βλέπουν τίτλο καθώς ο Cameron Mcadoo έχασε την πρωτοπορία και βγήκε εκτός πρωταθλήματος στο πρώτο shootout της χρονιάς στο Nashville. Ο αγώνας όμως δεν ξεκίνησε καλά για τους Vialle και Deegan καθώς βρέθηκαν εκτός πρώτης δεκάδας μετά την εκκίνηση και σταδιακά έκαναν τις κινήσεις τους για να βρεθούν μπροστά. Εκεί ο Max Anstie ήταν αυτός που οδηγούσε τον αγώνα μετά τον έβδομο γύρο όπου πέρασε τον Seth Hammaker ενώ πίσω του γινόντουσαν μάχες για τη δεύτερη θέση. Στην μάχη αυτής της θέσης Hammaker και Jalek Swoll βγήκαν knock-out μετά από μια απερίσκεπτη κίνηση του Swoll. Την πρώτη του φετινή νίκη τελικά θα πετύχαινε ο Anstie, με τον Vialle να παίρνει την δεύτερη θέση μετά από έναν φοβερό αγώνα και τον Deegan να τον ακολουθεί στην τρίτη θέση με μια επίσης αξιόλογη προσπάθεια. O Daxton Bennick τερμάτισε στην τέταρτη θέση μετά από καλή εκκίνηση ενώ ο Chanse Hymas ήταν ο άνθρωπος του αγώνα καταφέρνοντας από την 17η θέση όπου ξεκίνησε να τερματίσει πέμπτος! Την εξάδα συμπλήρωσε ο Cody Schock.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 4/5/2024 Denver CO.

942 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 17ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ SALT LAKE CITY

Παρακολουθήστε στα video's που ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 17ου γύρου και τελευταίου γύρου...