AMA SX 2024 – ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ LAWRENCE ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΣΤΟΝ 16Ο ΓΥΡΟΥ ΤΟΥ DENVER

Το ΑΜΑ Supercross 2024 έφτασε αισίως στον προτελευταίο του γύρο στο Denver, οπού οι αδερφοί Lawrence σημείωσαν ένα ακόμα ρεκόρ, με τον Jett να κερδίζει τον αγώνα και τον αδερφό Hunter να τερματίζει ακριβώς πίσω του, καταλαμβάνοντας δύο αδέρφια, τις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου της μεγάλης κατηγορίας, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία του θεσμού. Την πρώτη του φετινή νίκη στα 250 Δύσης, κατέκτησε ο Jo Shimoda που όχι μόνο είναι στην εργοστασιακή ομάδα της Honda μαζί με τους αδερφούς Lawrence, αλλά προπονούνται μαζί εδώ και πολλά χρόνια.

Κατηγορία 450
Τίποτα δεν έχει τελειώσει αν δεν τελειώσει, κάτι που σίγουρα είχε ο Jett Lawrence στο μυαλό του. Από τον προηγούμενο αγώνα είχε ζητήσει την συνδρομή του αδερφού του Hunter, για να μπει στο παιχνίδι και να κόψει βαθμούς από τους αναβάτες που τον καταδιώκουν στην βαθμολογία. Ο Hunter ανταποκρίθηκε άμεσα, προσπάθησε στους τελευταίους αγώνες να πετυχαίνει καλούς χρόνους στα δοκιμαστικά και να έχει καλές θέσεις στα προκριματικά για να μπορεί να κάθετε δίπλα στον αδερφό του στις εκκινήσεις των τελικών για να τον προστατεύει. Στο Denver, από ότι φαίνεται αυτό βοήθησε και τον ίδιο αφού κατάφερε να πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει τον αγώνα μπροστά από τον αδερφό του Jett. Τα δύο αδέρφια κράτησαν καλό ρυθμό και έλεγχαν την διαφορά τους από την ομάδα της Star Yamaha που τους καταδίωκε, με τους Justin Cooper,. Cooper Webb και Eli Tomac. Γρήγορα στην τρίτη θέση ανέβηκε ο τοπικός Tomac ξεσηκώνοντας τα πλήθη, αλλά αμέσως μετά είχε μια πτώση που τον έριξε αρκετές θέσεις πίσω. Δυνατό ρυθμό είχε και ο Jason Anderson κάνοντας δυναμικές κινήσεις για να φτάσει στην τρίτη θέση, καταφέρνοντας μάλιστα να μειώνει σταδιακά την πρωτοπορία των αδερφών Lawrence. Στον δωδέκατο γύρο ο Jett αποφάσισε να μην ρισκάρει άλλο με την διαφαινόμενη απειλή του Anderson και πέρασε τον αδερφό του για την πρώτη θέση, στην οποία τελικά τερμάτισε μετά από οκτώ γύρους. Ο Anderson δεν μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει τον Hunter και έτσι όπως αναφέραμε και πιο πάνω οι αδερφοί Lawrence πανηγύρισαν το πρώτο τους ένα-δύο στην μεγάλη κατηγορία, γράφοντας ιστορία. Η τρίτη θέση πήγε στον Anderson που έχει ανεβάσει ρυθμό στους τελευταίους αγώνες όπως και ο Justin Barcia που κατέλαβε την τέταρτη θέση. Ο Cooper Webb αποκάλυψε μετά τον αγώνα ότι έχει ένα θέμα με τον αντίχειρα του, γεγονός που μάλλον τον επηρέασε και δεν μπόρεσε να βρεθεί στο βάθρο, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση χάνοντας έτσι αρκετούς βαθμούς για το πρωτάθλημα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο “rookie” Justin Cooper.

Κατηγορία 250 Δύσης
Το πρωτάθλημα επέστρεψε στην Δύση για να πραγματοποιηθεί ο προτελευταίος αγώνας της κατηγορίας, μια και την άλλη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ο τελευταίος αγώνας των δύο περιφερειών με το γνωστό shootout του Salt Lake City. Παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν διεκδικεί τον τίτλο, ο Jo Shimoda στους πέντε τελευταίους αγώνες έχει ανέβει στο βάθρο, βελτιώνοντας σταδιακά την “Αχίλλειο του φτέρνα” που είναι οι εκκινήσεις του. Στο Denver κατάφερε να στρίψει πρώτος και επιτέλους να μετουσιώσει την ταχύτητα του σε νίκη καθώς κανένας δεν τον απείλησε στον αγώνα, παραμόνο στον τελευταίο γύρο όπου τον έπιασε η μεγάλη μάχη της δεύτερης θέσης. Ο Ιάπωνας έδειξε ότι έλεγχε τον αγώνα και πήρε την νίκη έστω και οριακά. Πίσω του παιζόταν οι μάχη του πρωταθλήματος για την κατηγορία, με τον Levi Kitchen α περνάει νωρίς τον Jordon Smith για την δεύτερη θέση ενώ ένα λάθος του Smith επέτρεψε στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας RJ Hampshire να περάσει τρίτος. Ο αγώνας δεν έδειχνε κάποιο ενδιαφέρον μέχρι που ο Νate Thrasher άρχισε να πιέζει τον Hampshire. Οι δυο τους πλησίασαν τον Kitchen και στο τέλος αυτή η τριάδα βρέθηκε να πλησιάζει τον Shimoda στην πρώτη θέση. Παρά την μάχη τους, δεν άλλαξαν θέσεις και έτσι πίσω από τον Shimoda τερμάτισε στην δεύτερη θέση ο Kitchen. Ο Hampshire ήθελε τουλάχιστον να τερματίσει πίσω από τον Kitchen για να μην χάσει την πρωτοπορία στην βαθμολογία και με την τρίτη θέση που κατέλαβε, οι δύο αναβάτες θα πάνε ισόβαθμοι στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος. Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Thrasher με πέμπτο τελικά τον Smith ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο αειθαλής Phill Nicoletti.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 11/5/24 Salt Lake City.

944 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ DIRK SHARK ΣΤΟ SALT LAKE CITY

Το Dirt Shask δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον τελευταίο γύρο του AMA Supercross...