MXGP 2022 – Ο J.BEATON ΑΠΟ ΤΗΝ HUSQVARNA ΣΤΗΝ KAWASAKI ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Jed Beaton επιστρέφει στην F&H Kawasaki Racing Team τον επόμενο χρόνο καθώς ανεβαίνει για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία MXGP του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross FIM.

Έχοντας ήδη δείξει τις δυνατότητές του το 2016, όταν ταξίδεψε από την πατρίδα του την Τασμανία στην Ευρώπη, για να αντικαταστήσει έναν τραυματισμένο αναβάτη στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο Jed εντάχθηκε στην F&H Kawasaki Racing Team δύο χρόνια αργότερα για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2. Αφού πέτυχε τερματισμούς μέσα στην πρώτη οχτάδα κατά τους πρώτους γύρους της rookie σεζόν του, ο Jed κέρδισε το πρώτο βάθρο της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με μια τρίτη θέση στο GP της Πορτογαλίας στην Agueda. Διατηρώντας την πέμπτη θέση στην βαθμολογία μετά από οκτώ γύρους, δυστυχώς υπέστη κάταγμα στο πόδι στο βρετανικό GP και αναγκάστηκε να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Κατατάχθηκε στην πρώτη πεντάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 σε κάθε μία από τις δύο τελευταίες σεζόν, αφού σημείωσε άλλα έξι βάθρα GP. Ο Αυστραλός ανοίγει άλλο ένα κεφάλαιο στην καριέρα του το 2022, καθώς, έχοντας φτάσει το όριο ηλικίας των είκοσι τριών ετών, μεταφέρεται στην κατηγορία MXGP με την Ολλανδική F&H Kawasaki Racing Team με έδρα το Moordrecht.

Jed Beaton: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα υπογράψω ξανά με την F&H Kawasaki Racing Team. Έχουμε πετύχει σπουδαία πράγματα μαζί στο παρελθόν και νιώθω ότι μπορούμε τώρα να κάνουμε το ίδιο στην κατηγορία MXGP. Είναι ένα μεγάλο βήμα τόσο για εμένα όσο και για την ομάδα, αλλά είμαστε και οι δύο ενθουσιασμένοι και έτοιμοι για αυτό».

Nathalie Fase (team manager): «Ανυπομονούμε για την ανανεωμένη συνεργασία μας με τον Jed καθώς ήταν πάντα μέλος της οικογένειάς μας. Το γεγονός ότι ο Jed επιστρέφει σε εμάς λέει κάτι για την αμοιβαία εμπιστοσύνη μας και τον δεσμό που έχουμε μεταξύ μας. Το 2018 πετύχαμε το πρώτο μας βάθρο MX2 μαζί του και ελπίζουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη συναρπαστική πρόκληση μαζί στην κατηγορία MXGP. Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι για άλλη μια φορά μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ μας. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε!»

Steve Guttridge (Racing Manager – Kawasaki Motors Europe): «Η προσθήκη του Jed στη σειρά MXGP με το KX450 μας μέσα στην F&H Kawasaki Racing Team είναι μια συναρπαστική προοπτική! Η ομάδα συνεχίζει να αποκτά μεγάλη εμπειρία και να μαθαίνει γρήγορα κάθε σεζόν και έτσι για την KME να προσθέσει περισσότερο πράσινο πίσω από τη γραμμή εκκίνησης του MXGP, μέσα σε μια κορυφαία ομάδα και με συνδυασμό ταλαντούχων αναβατών, ήταν ο δρόμος προς τα εμπρός για τη σεζόν του 2022.”

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...