AMA MX 2022 – ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ο R.DUNGEY!

Τα τελευταία χρόνια οι αγωνιστικές ομάδες της της Red Bull ΚΤΜ σε Αμερική και Ευρώπη, αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα προβλήματα με τους αναβάτες τους. Το κενό που έχει δημιουργηθεί στο αμερικάνικό πρωτάθλημα AMA Motocross την φετινή σεζόν, μετά τον Αntonio Cairoli, κλήθηκε να καλύψει και ο Ryan Dungey, με τους παλιούς πρωταθλητές της εταιρείας να δηλώνουν έτοιμοι για την νέα πρόκληση.

Σε δεινή θέση έχουν βρεθεί φέτος οι ομάδες της Red Bull KTM αφού στην Ευρώπη ο περσινός πρωταθλητής Jeffrey Herlings δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, ο Cairoli αποσύρθηκε και η ομάδα έμεινε μόνο με τον Tom Vialle στην ΜΧ2 μετά τον χαμό του Rene Hofer. Η αμερικανική έκδοση της ομάδας τα πήγε καλύτερα στο AMA Supercross αν και έλειψαν οι επιτυχίες αλλά και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τα πράγματα είναι δυσοίωνα για το AMA Motocross καθώς στην μεγάλη κατηγορία ο Marvin Musquin δεν έχει συμβόλαιο για να συνεχίσει την χρονιά και μάλλον θα ανανεώσει μόνο για το Supercross ενώ και ο Cooper Webb, δεν δείχνει πρόθυμος να αγωνιστεί στα Nationals φέτος. Σε πρώτη φάση, το κενό κλήθηκε…ή μάλλον, εκπλήρωσε την επιθυμία του Cairoli να κάνει μερικούς αγώνες στο AMA Motocross, και τώρα ανακοινώθηκε ότι και ο Ryan Dungey(που παραμένει οδηγός δοκιμών για τους πορτοκαλί) θα φορέσει ξανά το κράνος του και θα αγωνιστεί στο φετινό ΑΜΑ Motocross. Υπάρχουν ακόμα φήμες για την εμφάνιση του Herlings στην Αμερική, αλλά πιθανότατα δεν θα προλάβει τους πρώτους αγώνες, γιατί μόλις πρόσφατα ξεκίνησε τις προπονήσεις με μοτοσυκλέτα.

Ο Dungey θα αγωνιστεί στην κατηγορία 450MX στο Fox Raceway National στην Pala, στις 28 Μαΐου, καθώς και στο Hangtown Motocross Classic στο Σακραμέντο στις 4 Ιουνίου. Αφού αποχώρησε από τους επαγγελματικούς αγώνες το 2017 ως ένας από τους πιο διακεκριμένους αναβάτες στο άθλημα, ο 32χρονος θα επιστρέψει στην μπάρα της εκκίνησης READY TO RACE με το εμβληματικό #5 να εμφανίζεται περήφανα στο ολοκαίνουργιο KTM 450 SX-F FACTORY EDITION.

Ryan Dungey: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για την ευκαιρία να αγωνιστώ στους δύο πρώτους γύρους στα Outdoors για την Red Bull KTM. Είχα μεγάλη επιτυχία με την KTM στα πιο πρόσφατα χρόνια των αγώνων μου και είναι συναρπαστικό να επιστρέφω και να αγωνίζομαι για την ίδια ομάδα με πολύ εξαιρετικό προσωπικό. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα, η οποία μου δημιουργεί αυτοπεποίθηση όταν κάθομαι στη μπάρα, γνωρίζοντας ότι έχω καλούς ανθρώπους πίσω μου και έχουμε μια υπέροχη μοτοσυκλέτα. Είναι μια δύσκολη κατηγορία και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ήμουν στη μπάρα μαζί τους, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω. Έχω μεγάλο σεβασμό για το άθλημα και τους αναβάτες, οπότε δεν υποτιμώ κανέναν. Είμαι ενθουσιασμένος που θα βρίσκομαι εκεί έξω και θα αγωνίζομαι με όλους, για να δω τι μπορούμε να κάνουμε».

Ian Harrison, Red Bull KTM Team Manager: «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που ο Ryan θα έρθει μαζί μας στους δύο πρώτους γύρους του Πρωταθλήματος AMA Pro Motocross. Είναι ένας αναβάτης παγκόσμιας κλάσης που έχει προφανώς πετύχει πολλές μεγάλες επιτυχίες σε όλη την καριέρα του και είναι υπέροχο να τον βλέπεις να διασκεδάζει τόσο πολύ οδηγώντας την μοτοσυκλέτα. Ο Ryan είναι ένας πραγματικός αγωνιστής με καρδιά, οπότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την επιθυμία του να παραταχθεί στην μπάρα αυτό το καλοκαίρι και ανυπομονούμε να δούμε τι μπορεί να κάνει».

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...