MX SPORTS KAI FELD MOTOR ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPERMOTOCROSS 2023

Για όσους θυμούνται το SMX(Supermotocross) που είχε διοργανώσει η Youthstream στην Γερμανία το 2016, ο τίτλος επιστρέφει με εντελώς νέα χαρακτηριστικά αλλά και νέους διοργανωτές, αυτή τη φορά από Αμερική μεριά, με την αναβάθμιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και με έπαθλο 10 εκατομμύρια δολάρια!

Βρισκόμαστε στην περίεργη περίοδο που για κάποιο λόγο, και πιθανότατα σοβαρό, οι αρχές των αγώνων μοτοσυκλέτας σε Αμερική και Ευρώπη προσπαθούν να γίνουν το επίκεντρο του αθλήματος παγκοσμίως. Είναι γνωστή η κόντρα της ΑΜΑ και της FIM σχετικά με το Supercross που προσπάθησε πριν από περίπου μια 20αετεία να αρπάξει τα δικαιώματα η FIM, με το δέλεαρ της αναβάθμισης του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν κατάφερε να πετάξει έξω την ΑΜΑ και τους προμότερ της αλλά μπήκε με όρους στο ΑΜΑ Supercross προσφέροντας παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία των 450. Πρόσφατα η FIM αποχώρησε από το το ΑΜΑ Supercross για να φτιάξει το δικό της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross με επίκεντρο την Αυστραλία και τους εκεί προμότερ του αθλήματος. Για να έχει επιτυχία όμως αυτό το νέο πρωτάθλημα θα πρέπει οι αστέρες του supercross που βρίσκονται στην Αμερική να αφήσουν το AMA Supercross και να ξεκινήσουν να αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross της FIM, κάτι που σίγουρα δεν αρέσει στους διοργανωτές του ΑΜΑ Supercross. Έτσι οι Αμερικάνοι χτύπησαν εκεί που πονάει του Ευρωπαίους ανακοινώνοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supermotocross για το 2023 με έπαθλο 10 εκατομμύρια δολάρια!

Αυτό το νέο πρωτάθλημα επικεντρώνεται σε έναν μεγάλο τελικό που ίσως θα έχει την μορφή του SMX της Γερμανίας και πιθανότατα θα αντικαταστήσει τον αγώνα του Οκτωβρίου που είχαμε συνηθίσει ως Monster Cup ή US Open για τους παλαιότερους. Το σίγουρο και βασικότερο είναι ότι για να συμμετάσχει κάποιος σε αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να έχει μαζέψει βαθμούς στο AMA Supercross και AMA Motocross όπως γίνεται κατανοητό από την επίσημη ανακοίνωση που ακολουθεί.

Η MX Sports Pro Racing και η Feld Motor Sports, Inc., ανακοίνωσαν μια συνεργασία από κοινού με την οποία θα δημιουργηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross. Στο πλαίσιο αυτής της νέας συμμαχίας, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν και τα δύο, το Supercross και το Motocross, δημιουργώντας μια νέα πλατφόρμα πρωταθλήματος που θα ανταμείψει τους καλύτερους αθλητές του αθλήματος με ένα πορτοφόλι 10 εκατομμυρίων δολαρίων – την πλουσιότερη προσφορά στην ιστορία των δύο αθλημάτων. Ξεκινώντας το 2023. η επαγγελματική αγωνιστική σεζόν θα επεκταθεί και θα κορυφωθεί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, στο Los Angeles Memorial Coliseum στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

«Με τη δημιουργία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SuperMotocross, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη του αθλήματος σε μια σειρά που θα ταιριάζει καλύτερα στην διευρυνόμενη παγκόσμια αγορά και τον αντίκτυπό της στους θαυμαστές και τους χορηγούς μας», δήλωσε ο Kenneth Feld, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. της Feld Entertainment, Inc. «Καθώς τα μέσα και η τεχνολογία συνεχίζουν να εξελίσσονται, το SuperMotocross θα μπορεί να αξιοποιήσει αυτές τις καινοτομίες για να προσεγγίσει νέο κοινό και να αναπτυχθεί εκθετικά τα επόμενα χρόνια».

Το Monster Energy AMA Supercross Championship και το Lucas Oil Pro Motocross Championship θα συνεχίσουν να στέφουν τους δικούς τους πρωταθλητές στο τέλος της αντίστοιχης σειράς τους. Στη συνέχεια, οι κορυφαίοι 22 αθλητές 250cc και οι κορυφαίοι 22 αθλητές 450cc σε συνδυασμένους πόντους Supercross και Pro Motocross θα προκριθούν για να διαγωνιστούν στους δύο γύρους Playoff SuperMotocross και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για το #1 στο SuperMotocross και την πιο πλούσια πληρωμή του αθλήματος.

«Γιορτάζουμε 50 χρόνια American Motocross αυτή τη σεζόν και η δημιουργία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SuperMotocross και η συνεργασία με το Supercross μπορεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές που έχει πραγματοποιήσει ποτέ το άθλημα», δήλωσε η Carrie Coombs-Russell, Chief Executive Officer. MX Sports Pro Racing. Αυτή η συνεργασία θα δημιουργήσει τη μοναδική σειρά αγώνων εκτός δρόμου στον πλανήτη που παρέχει μια πλήρως υποστηριζόμενη υποδομή, από την ερασιτεχνική ανάπτυξη έως τις επαγγελματικές τάξεις για παγκόσμιους αθλητές για να αγωνιστούν στις πιο απαιτητικές πίστες του κόσμου. Και οι επτά από τους κύριους κατασκευαστές (OEM) – KTM, Husqvarna, GASGAS, Kawasaki, Honda, Yamaha και Suzuki – είναι ενθουσιασμένοι με αυτή τη νέα συνεργασία και έχουν δεσμευτεί πλήρως να αγωνιστούν με τις αγωνιστικές τους ομάδες. Οι αγωνιστικές προσπάθειες που υποστηρίζονται από το εργοστάσιο αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των επαγγελματικών αγώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερες από πέντε δεκαετίες. Η δέσμευσή τους διασφαλίζει ότι το υψηλότερο επίπεδο αγωνιστικού ανταγωνισμού θα συνεχιστεί στο Supercross, Pro Motocross και σε όλο το SuperMotocross Playoffs και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Η δημιουργία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SuperMotocross είναι το μεγαλύτερο και πιο θετικό βήμα που έχει συμβεί ποτέ στο άθλημά μας», δήλωσε ο Roger De Coster – Διευθυντής Motorsports, KTM Group North America. «Οι αγώνες Supercross και Motocross στις ΗΠΑ είναι πολύ δυνατοί αυτή τη στιγμή και αυτή η επένδυση από τη Feld Motor Sports και το MX Sports Pro Racing θα φέρει την επόμενη γενιά θαυμαστών στη μοτοσυκλέτα».

“Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο βήμα προς τα εμπρός για το άθλημά μας”, δήλωσε ο Chris Brull, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Αγώνων της Kawasaki. “Η συνεργασία μεταξύ της Feld Motor Sports και της MX Sports Pro Racing ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευση της Kawasaki σε αυτό το νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στα ήδη καθιερωμένα και επιτυχημένα πρωταθλήματα Supercross και Motocross.”

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross θα συνδυάσει και τα δύο πρωταθλήματα Supercross και Pro Motocross, εισάγοντας μια μοναδική και ξεχωριστή μορφή αγώνων που ονομάζεται SuperMotocross, και ως εκ τούτου θα γίνει ένας νέος κλάδος για το άθλημα. Θα κατασκευαστούν ειδικά σχεδιασμένες πίστες για να αναδείξουν αυτό το νέο στυλ αγώνων. Χώροι παγκόσμιας κλάσης θα επιτρέψουν την ενσωμάτωση των καλύτερων σχεδίων πίστας από το Supercross, το Pro Motocross και τώρα το SuperMotocross, παρέχοντας επιτέλους ένα στάδιο όπου μπορεί να αποφασιστεί η απόλυτη συζήτηση του αθλήματος – ποιος είναι ο καλύτερος στον κόσμο και τελικά στέφοντας έναν νέο γενικό πρωταθλητή.

«Ως κατασκευαστής, είναι υπέροχο να βλέπουμε δύο από τους πολύτιμους συνεργάτες μας να συνεργάζονται για να φέρουν κάτι νέο στο άθλημά μας», δήλωσε ο Brandon Wilson, Διευθυντής Racing and Experiential Marketing, Honda Powersports & Products. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό είναι στα σκαριά για περισσότερα από δύο χρόνια, είμαστε ενθουσιασμένοι που τώρα επιτέλους μπορούμε να μοιραστούμε αυτά τα σημαντικά νέα. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross πρόκειται να προσθέσει πολλές ίντριγκες για όλους. Οι θαυμαστές θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να δουν τους αγαπημένους τους αναβάτες και τους πιο ανταγωνιστικούς αγώνες, ενώ τώρα θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος αναβάτης συνολικά.”

«Ως ο τρέχων και κυρίαρχος πρωταθλητής τόσο στο Supercross όσο και στο Motocross, είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που κερδίσαμε αυτούς τους τίτλους παλεύοντας με τον καλύτερο ανταγωνισμό στον πλανήτη», δήλωσε ο Derek Brooks, Διευθυντής γραμμής προϊόντων μοτοσικλετών της Yamaha. “Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross είναι ένα μοναδικό, αλλά και φυσικό επόμενο βήμα για το άθλημα, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να αναδείξουμε το τεράστιο ταλέντο των αθλητών που αγωνίζονται στο κορυφαίο προϊόν μας στην κατηγορία.”

Η MX Sports Pro Racing και η Feld Motor Sports έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τη βιομηχανία, κάτι πιο σημαντικό από το να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις πρώτες μέρες της πανδημίας για να σώσουν τους αγώνες μοτοσικλετών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί σε μια συλλογική προσπάθεια για τη συνέχιση της ανάπτυξης του αθλήματος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η συγκέντρωση της ηγετικής εμπειρίας και των δύο οργανισμών και η δημιουργία ενός ενιαίου βιβλίου κανόνων θα διασφαλίσει τη συνέπεια σε όλη τη σειρά τόσο για τους αθλητές όσο και για τις ομάδες. Η συνδυασμένη τεχνογνωσία τους στο μάρκετινγκ και τη λειτουργική εμπειρία θα ενισχύσει και θα αυξήσει τη δέσμευση των θαυμαστών μέσω ενσωματωμένων μέσων ενημέρωσης, προγραμμάτων προώθησης, χορηγιών και ενεργοποίησης καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

«Είμαστε εμπνευσμένοι να δούμε αυτή τη νέα συνεργασία και τη δημιουργία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SuperMotocross», δήλωσε ο Chris Wheeler, Διευθυντής Motorsports της Suzuki Motor USA, LLC. «Η Suzuki ανυπομονεί να αγωνιστεί σε αυτό το νέο πρωτάθλημα και να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο στο Supercross, στο Motocross και τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross».

Το πρόγραμμα Monster Energy AMA Supercross Championship 2023 θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, ακολουθούμενο από το 2023 Lucas Oil Pro Motocross Championship, με έγκριση από την AMA Pro Racing, πρόγραμμα. Οι ημερομηνίες και οι χώροι διεξαγωγής του επερχόμενου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SuperMotocross και πρόσθετες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο έτος.

1973 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – O J.PRADO ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΓΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 παρέμεινε στην ιβηρική χερσόνησο και μετά το GP της Πορτογαλίας...