AMA SX 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ HONDA HRC 250/450

Η Honda HRC Αμερικής επιστρέφει από μια ονειρική χρονιά σε supercrooss, motocross και SMX κατακτώντας τους πέντε από τους επτά τίτλους που ήταν διαθέσιμοι μέσα στην χρονιά. Για το 2024 επενδύει περισσότερο και στόχος είναι τουλάχιστον ο ίδιος…αν όχι καλύτερος!

Η ομάδα Honda HRC αναμένει επιτυχία μετά την κυρίαρχη απόδοση του 2023. Υποστηρίζει ομάδες με δυνατές συνθέσεις αθλητών στο motocross, off road και πολλά άλλα. Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής εκδήλωσης η American Honda παρουσίασε τα σχέδιά της για την προσεχή αγωνιστική σεζόν του 2024.Πραγματοποιήθηκε στη νέα Αίθουσα Συλλογής και στο χώρο συσκέψεων στην πανεπιστημιούπολη του κατασκευαστή στο Torrance, Καλιφόρνια, στην εκδήλωση συμμετείχαν χορηγοί της ομάδας και μέλη του τα μέσα ενημέρωσης και επισημάνθηκε από την εργοστασιακή ομάδα της Honda HRC, συμπεριλαμβανομένων αναβατών, διευθυντών και τεχνικών. Η εργοστασιακή ομάδα έρχεται από μια σεζόν ρεκόρ του 2023 που σημείωσε ρεκόρ έξι επαγγελματικών πρωταθλημάτων AMA. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι ομάδες που υποστηρίζονται από τη Honda, συμπεριλαμβανομένων των SmarTop/Bullfrog Spas/MotoConcepts Honda, SLR Honda, JCR Honda, Turner Racing Honda, Honda Off-Road Factory Racing και Raceco-USA Honda. Παρών ήταν και η Phoenix Racing Honda, γιορτάζοντας την πρόσφατη υπογραφή του δύο φορές πρωταθλητή AMA Pro Motocross Dylan Ferrandis, για να την καμπάνια στην κορυφαία κατηγορία στο AMA Supercross.

Επικεφαλής της Team Honda HRC είναι ο Jett Lawrence, ο οποίος στα 20 του χρόνια έχει ήδη συγκεντρώσει έξι τίτλους AMA, συμπεριλαμβανομένων τριών το 2023—τον τίτλο 250SX Δύσης, το πρωτάθλημα AMA Pro Motocross 450 και τον εναρκτήριο τίτλο SuperMotocross. Το 2024 θα είναι η πρώτη πλήρης σεζόν για τον Jett στην κορυφαία κατηγορία. Συμμετέχοντας μαζί με τον Jett σε ακόμα μια CRF450RWE είναι ο αδερφός του Hunter Lawrence, ο οποίος την περασμένη σεζόν κέρδισε τους τίτλους 250SX Ανατολής και AMA Pro Motocross 250. Όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, ο Jo Shimoda παίρνει την παλιά θέση του Hunter πάνω στο CRF250R της ομάδας, μαζί με το CRF250R του Chance Hymas. Η σύνθεση των τεσσάρων αναβατών είναι από τις ισχυρότερες που έχει κατεβάσει ποτέ η ομάδα, η οποία σκοπεύει να συνεχίσει την επιτυχία της στην επόμενη σεζόν.

Αυτή η εμπιστοσύνη οφείλεται επίσης εν μέρει στην επιστροφή των κορυφαίων μελών της ομάδας και του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του μάνατζερ Lars Lindstrom και των αρχηγών σε 450 και 250, Grant Hutcheson και Jordan Troxell, αντίστοιχα. Ο Christien Ducharme είναι ο μηχανικός του Jett Lawrence, ενώ ο τεχνικός του Hunter είναι η Cameron Camera. Ο Ben Griffith και ο Thomas Harris θα υπηρετήσουν ως μηχανικοί για τους Shimoda και Ηymas, αντίστοιχα.

Η σεζόν AMA Supercross 17 γύρων 2024 ξεκινά στις 6 Ιανουαρίου στο Anaheim της Καλιφόρνια, ακολουθούμενη από τη σειρά AMA Pro Motocross 11 γύρων και το Πρωτάθλημα SuperMotocross τριών γύρων.

Brandon Wilson: Manager Racing and Experiential Marketing:
«Αν και είναι ευχάριστο το γεγονός ότι καταφέραμε να επαναφέρουμε την Team Honda HRC στην κορυφή όπου ανήκει το 2023, η περήφανη κληρονομιά αυτής της ομάδας δεν χτίστηκε σε μια φιλοσοφία ενός χρόνου, στην πραγματικότητα, η πρόσφατη επιτυχία μας κάνει ακόμα περισσότερους, αποφασισμένοι να το συνεχίσουμε το 2024. Ευτυχώς, νομίζω ότι έχουμε όλα τα κομμάτια που χρειάζονται για να το πετύχουμε αυτό: ένα απίστευτα ταλαντούχο ρόστερ αναβατών, ένα ικανό πλήρωμα, ανταγωνιστικά μηχανήματα και πολύτιμους χορηγούς. Και ενώ φυσικά το επίκεντρο είναι η ομάδα του εργοστασίου. Είμαι πολύ περήφανος για τη σύνθεση των ομάδων υποστήριξης που έχουμε σε διάφορους κλάδους. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα σεζόν.”

Lars Lindstrom Team Manager:
“Μόλις ολοκληρώσαμε την εισαγωγή της σεζόν 2024 για την Team Honda HRC και τις ομάδες υποστήριξης. Είχαμε μια απίστευτα έντονη περίοδο προετοιμασίας σε σύγκριση με την κανονική, με πολλά διαφορετικά γεγονότα και ταξίδια. Τώρα νιώθω ότι αυτό ήταν κάπως το τελευταίο πράγμα στην ημερήσια διάταξη πριν από το Anaheim. Όλοι δούλεψαν πολύ σκληρά για να πραγματοποιηθεί αυτό το γεγονός, αλλά το προγραμματίσαμε καλά και πήγε χωρίς προβλήματα. Είμαι πραγματικά περήφανος για όλη την ομάδα και τους αναβάτες που είναι στρατιώτες—ειδικά ο Jett και ο Hunter αφότου επέστρεψαν από το Honda Racing Thanks Day στην Ιαπωνία. Τώρα όλα έχουν να κάνουν με τις μοτοσυκλέτες, να ετοιμάζω φορτηγά και να προετοιμάζομαι για τον πρώτο αγώνα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τη σεζόν που έρχεται και πραγματικά ενθουσιάζομαι που έχω αυτά τα παιδιά στην ομάδα αυτή τη στιγμή. Η ατμόσφαιρα της ομάδας μας πέρυσι ήταν υπέροχη, και είναι ακόμα καλύτερα τώρα. Νιώθω ότι θα έχουμε μια απίστευτη ατμόσφαιρα όλη τη χρονιά.”

1968 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...