AMA SX 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ROCKSTAR ENERGY HUSQVARNA 2024

Μια διευρυμένη αγωνιστική ομάδα Rockstar Energy Husqvarna Factory με πέντε αναβάτες θα βρεθεί στο επίκεντρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SuperMotocross (SMX) 2024 που ξεκινά με την έναρξη της σεζόν του AMA Supercross Championship στο Anaheim το Σάββατο, 6 Ιανουαρίου, με επικεφαλής το δίδυμο 450SX Malcolm Stewart και Christian Craig, μαζί με τους υποψήφιους διεκδικητές των 250SX RJ Hampshire, Guillem Farres και Casey Cochran.

Η επίσημη ομάδα της Husqvarna Motorcycles U.S. που διαχειρίζεται ο Nathan Ramsey, θα είναι εξοπλισμένη με το Husqvarna FC 450 Rockstar Edition και το Husqvarna FC 250 Rockstar Edition, που είναι ένα ισχυρά θεμέλια για να χτίσουν και οι πέντε αναβάτες όταν πέσει η μπάρα την νέα σεζόν. Εκτός από τη δράση εντός πίστας, η Rockstar Energy Drink έχει ανανεώσει τη δέσμευσή της ως χορηγός τίτλου της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team σε μια πολυετή δέσμευση, η οποία θα καλύπτει ολόκληρη τη σειρά SMX των 31 αγώνων. Η ομάδα θα αγωνιστεί στους 17 γύρους AMA Supercross, στους 11 γύρους στο Πρωτάθλημα AMA Pro Motocross και τη σειρά SMX Finals με τρεις γύρους, στο τέλος της σεζόν.

“Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Husqvarna Motorcycles. Τα τελευταία 10 χρόνια, η σχέση με την Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή χορηγία και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε μαζί”, είπε Jennifer Kalban, Senior Motorsports Marketing Manager, PepsiCo North America. “Η ομάδα είναι τόσο δυνατή όσο ποτέ και η σεζόν του 2024 θα πρέπει να είναι συναρπαστική.”

Κάθε βήμα αυτού του ταξιδιού θα αποτυπωθεί στην 3η σεζόν των ντοκιμαντέρ “Grit and Grind”, η οποία θα συνεχίσει να μεταδίδεται στο κανάλι της Husqvarna Motorcycles στο YouTube το 2024. Μια συνεργασία μεταξύ της Rockstar Energy και της Husqvarna Motorcycles, θα προσφέρει για άλλη μια φορά να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες για τη σεζόν των Stewart, Craig, Hampshire, Farres και Cochran. Ο διευθυντής της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team, Nathan Ramsey, είναι βέβαιος ότι και οι πέντε αναβάτες θα είναι ανταγωνιστικοί στη σειρά SMX του επόμενου έτους, αποφασισμένοι να εξαλείψουν τα τυχόν προβλήματα που έχουν αποδειχθεί δαπανηρά στο παρελθόν για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι αναβάτες μπορούν να προσφέρουν σταθερά ισχυρά αποτελέσματα το 2024.

«Το 2024 φαίνεται καλό για εμάς, τα παιδιά έχουν μια πολύ καλή εκτός σεζόν και εργαζόμαστε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για τη σεζόν», εξήγησε ο Ramsey. «Νομίζω ότι τελικά, θα αποφύγουμε τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα και θα οδηγήσουμε όσο το δυνατόν πιο σταθερά για να βάλουμε μπροστά τους αναβάτες της ομάδας μας Rockstar Energy Husqvarna. Έχουμε εξετάσει πολλά πράγματα που μας στοίχισαν ή ενδεχομένως μας απώθησαν από τις ελπίδες για πρωτάθλημα στο παρελθόν, και νομίζω ότι έχουμε επισημάνει μερικούς από αυτούς τους τομείς και είμαστε όλοι – η ομάδα, το πλήρωμα, οι αναβάτες, όλοι – δεσμευμένοι στη διόρθωση αυτών των περιοχών και ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει και θα αποδώσει, γιατί αν διορθωθούν, νομίζω ότι είμαστε σε το κυνήγι, σίγουρα».

Καλοδεχούμενη επιστροφή στο Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing θα είναι ο Stewart, ο 31χρονος που δυστυχώς αποκλείστηκε στα πρώτα στάδια της περασμένης σεζόν και είναι έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πριν από σχεδόν 12 μήνες. Ο αγαπημένος των οπαδών τερμάτισε στην τρίτη θέση στην καριέρα του στην κατάταξη 450SX το 2022, τώρα ενθουσιασμένος που θα επιστρέψει πίσω από την μπάρα σε μια προσπάθεια να ξαναχτίσει τη φόρμα του σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

«Η εστίαση για το 2024 είναι ειλικρινά απλώς να επιστρέψω εκεί έξω και να βρέξω ξανά τα πόδια μου», είπε ο Stewart. «Το 2023 ήταν μια αρκετά βραχύβια χρονιά για μένα, ήταν κάτι περισσότερο για μένα να επιστρέψω και να τελειώσω τι ξεκίνησα πέρυσι. Έδειχνα πολύ καλός, η Α1 πήγαινε πολύ καλά, είχαμε ένα μικρό περιστατικό και κερδίσαμε έναν αγώνα θερμότητας, οπότε είχαμε μερικές μεγάλες αναλαμπές, αλλά τελείωσε πολύ γρήγορα. Αυτό είναι μέρος των αγώνων και συμβαίνουν πράγματα, αλλά είχα μια πολύ καλή ανάκαμψη μέχρι στιγμής, και η προπόνηση πήγε καλά αυτή τη σεζόν εκτός σεζόν με μια καλή ομάδα ανδρών με την οποία είμαι περιτριγυρισμένος. Όλοι ήταν θετικοί σε όλη την αποκατάσταση και είμαι χαρούμενος Κλείδωσα τον εαυτό μου για άλλα δύο χρόνια! Θέλω πολύ να κερδίσω την επόμενη χρονιά και ανυπομονώ να επιστρέψω στην παρέα με την ομάδα για την επόμενη σεζόν.”

Μπαίνοντας στη δεύτερη χρονιά του με τη Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, ο Craig επηρεάστηκε επίσης από τραυματισμό το 2023, αλλά μπόρεσε να επιστρέψει και να εκπροσωπήσει την Team USA στο FIM Motocross of Nations (MXoN) τον Σεπτέμβριο. Στα 32 του, ο Craig έχει την επιθυμία να καθιερωθεί στο μπροστινό μέρος της premier class και απολαμβάνει την προετοιμασία μέχρι σήμερα.

«Αισθάνομαι πολύ καλά που μπαίνω για άλλη μια χρονιά με την ομάδα, επομένως είμαι πιο άνετα, μαθαίνω τους πάντες γύρω μου και προφανώς μαθαίνω τη μοτοσυκλέτα περισσότερο», σχολίασε ο Graig. «Έρχομαι από τραυματισμός, οπότε απλά προσπαθώ να επανέλθω από αυτό και είμαστε κάπως στη μέση του boot camp αυτή τη στιγμή. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα χρονιά, πρέπει να βάλω κάποια αποτελέσματα, γι’ αυτό είμαι πολύ συγκεντρωμένος και ενθουσιασμένος. Αυτή η περασμένη σεζόν ήταν μια μεγάλη χρονιά μάθησης για μένα, οπότε αυτή τη φορά ξέρω τι να περιμένω με το πρόγραμμα προπόνησης, το πρόγραμμα οδήγησης και τι φέρνει η ομάδα – πρέπει να ανέβω και να προσπαθήσω να είμαι μπροστά όσο το δυνατόν περισσότερο. “

Ως ένας από τους πιο έμπειρους αναβάτες στην κατηγορία 250, ο RJ Hampshire έχει βάλει στόχο την επιτυχία του τίτλου τη νέα χρονιά. Ήταν δεύτερος στο 250SX West πέρυσι και έτρεξε στην τρίτη θέση στην εναρκτήρια κατάταξη των 250SMX, τώρα με κίνητρο να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του με την Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.

«Στόχος μου είναι να προσπαθήσω οπωσδήποτε να κερδίσω ένα πρωτάθλημα», δήλωσε ο Hampshire. «Ήμασταν κοντά τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε θα μπω στη σεζόν, αγώνα με τον αγώνα και θα χτίσω από εκεί που ήμουν πέρυσι. Η ομάδα έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να κάνει τη μοτοσυκλέτα όσο το δυνατόν καλύτερη και υπάρχουν ήδη πολλές βελτιώσεις. Ήμασταν σε καλό ρυθμό την περασμένη σεζόν, οπότε αν μπορέσουμε να είμαστε λίγο καλύτεροι φέτος, σίγουρα πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το Supercross ήταν τεράστιο για μένα επειδή είχα επτά βάθρα σε επτά χρόνια και πέρυσι μόνο είχα οκτώ συνολικά, οπότε αυτό ήταν ένα πραγματικά μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Το επόμενο βήμα είναι να πάρω το κόκκινο φόντο, άρα αυτός είναι ο στόχος για την έναρξη της σεζόν. Η ομάδα ήταν φοβερή, δεν υπάρχει πουθενά αλλού θα προτιμούσα να είμαι και μόλις ανανέωσα τη συμφωνία μου για άλλα δύο χρόνια – απλά δείχνει πόσο πιστεύω σε αυτή την ομάδα και πόσο πιστεύω στον εαυτό μου, γιατί έχουμε μεγαλώσει μαζί. Πιστεύουν πολύ σε μένα για να βγουν εκεί έξω και να παίξουν επίσης, και σίγουρα φέτος θα είναι άλλο ένα μεγάλο βήμα στη σχέση μας».

Για τον Farres, η ευκαιρία να συμμετάσχει στην Rockstar Energy Husqvarna τον βλέπει να προετοιμάζεται για την παρθενική του καμπάνια 250SX, στην οποία η 20χρονη Ισπανική αποκάλυψη θέλει να αναπτύξει σημαντική εμπειρία Supercross κατά την επερχόμενη σεζόν, πριν στρέψει την προσοχή του σε εξωτερικούς χώρους.” Η μετάβαση για το Husqvarna FC 250 και την ομάδα Rockstar Energy Husqvarna ήταν πολύ καλή”, είπε ο Farres. “Είναι η πρώτη μου φορά εδώ στο Clermont της Φλόριντα, προπονούμαι και πρώτη φορά στην Καλιφόρνια. Μέχρι στιγμής, όλα καλά. Όλοι ήταν πραγματικά υπέροχοι με το καλωσόρισμα στην ομάδα, πέρασα καλά και είμαι ενθουσιασμένος για τη σεζόν του 2024. Θα είναι η πρώτη μου σεζόν στο Supercross, οπότε θα επικεντρωθώ στο να παραμένω υγιής, να είμαι σε κάθε γύρο, και βελτιώνομαι κάθε μέρα σε κάθε γύρο. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ ξανά σε στάδιο, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα είναι κάτι νέο και θα είμαι λίγο νευρικός, αλλά ελπίζω ότι θα γίνει καλύτερο μετά τον πρώτο γύρο. ”

Ο συναρπαστικός έφηβος Cohran ανέβηκε στις επαγγελματικές τάξεις με την Rockstar Energy Husqvarna με πλήρη απασχόληση για το 2024, ο 17χρονος έχοντας ως βάση το Εθνικό Πρωτάθλημα Supercross Futures AMA που κέρδισε το 2023, μαθαίνοντας παράλληλα την τέχνη του ως επαγγελματίας στο άθλημα.

«Είναι η πρώτη μου επίσημη επαγγελματική σεζόν, οπότε ανυπομονώ να βγω εκεί με τα μεγάλα παιδιά και να τα ανακατέψω, να πάρω καλά αποτελέσματα», σχολίασε ο Cochran. «Τίποτα υπερβολικό μέχρι στιγμής, αλλά στόχος μου είναι να συνηθίσω όλο το πρόγραμμα. Είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία γιατί έχουμε δουλέψει όλη μας τη ζωή για αυτή τη συμφωνία και αυτό το συμβόλαιο, να είμαστε σε μια εργοστασιακή ομάδα, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και έχω μια υπέροχη ομάδα γύρω μου και έτοιμος να πιάσω δουλειά. Προσωπικά μου άρεσε πάντα το Supercross καλύτερα από ό,τι τα nationals, γι’ αυτό είμαι ενθουσιασμένος που αγωνίζομαι σε εσωτερικούς χώρους. Αγωνίστηκα στα Futures πέρυσι και αυτή ήταν μια καλή εμπειρία, οπότε όσο περισσότερους αγώνες σε εσωτερικούς χώρους, τόσο το καλύτερο!»

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...