AMA SX 2024 – Ο C.WEBB ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ TRIPLE CROWN ΣΤΟ ANAHEIM II

Το πρωτάθλημα AMA Supercross 2024 συνεχίστηκε εξίσου συναρπαστικά με τον τέταρτο του γύρο στο Anaheim II για το πρώτο Triple Crown αγώνα της χρονιάς, όπου είχαμε ξανά διαφορετικό νικητή για τους τέσσερις πρώτους αγώνες και στις δύο κατηγορίες. Ο Cooper Webb ήταν αυτός που είχε τα καλύτερα αποτελέσματα στους τρεις τελικούς της μεγάλης κατηγορίας, κερδίζοντας τον αγώνα χωρίς όμως να πάρει καμία από τις τρεις νίκες. Στα 250 Δύσης ο Levi Kitchen έδειξε ότι είναι μετρ στα Triple Crown κερδίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Anaheim II.

Ο C.Webb έψαχνε την νίκη στους τελευταίους αγώνες και πάντα κάτι γινόταν που τον κρατούσε μακριά από την καρό σημαία. Στο Anaheim II, επίσης δεν είδε πρώτος καρό σημαία, αλλά στα Triple Crown αυτό δεν έχει σημασία.

Κατηγορία 450
Επιτέλους στεγνός αγώνας…και τι αγώνας! Με τόσο ανταγωνιστικές κατηγορίες, και τόσα μεγάλα ονόματα στα 450, οι μάχες που περιμέναμε δεν άργησαν να έρθουν. Μετά τους δύο λασπερούς προηγούμενους αγώνες που ανάγκασαν τους περισσότερους να οδηγήσουν επιφυλακτικά, επιτέλους ήρθε ο στεγνός αγώνας του Anaheim II με τρεις τελικούς, ανεβάζοντας το θέαμα στα ύψη. Ήταν ίσως ο αγώνας που όλοι περίμεναν να κάνουν τις κινήσεις τους για το πρωτάθλημα καθώς από ότι φαίνεται ξέρουν, ότι κάθε βαθμός θα είναι σημαντικός με τόσους καλούς αναβάτες στην κατηγορία. Μέχρι τώρα όμως έχουν ανταμειφθεί όσοι προτιμούν την σταθερότητα(Dungey) από το να επιβληθούν με νίκες και ρίσκα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Aaron Plessinger βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Είναι μακράν ο πιο σταθερός αναβάτης μέχρι στιγμής, μπορεί να μην έχει τα περισσότερα βάθρα και να μην είναι απειλή κάθε Σάββατο για την νίκη, όμως είναι πάντα εκεί κοντά στις πρώτες θέσεις.

O A.Plessinger ακολουθεί στρατηγική R.Dungey…σίγουρες κινήσεις και σταθεροί τερματισμοί!

Η επικράτηση στο Triple Crown του Anaheim II, ήταν μια μικρογραφία του φετινού πρωταθλήματος. Άλλοι ήθελαν τις νίκες στους τρεις τελικούς, και άλλοι απλά ήθελαν καλούς τερματισμούς και ότι προκύψει. Κάπως έτσι δούλεψε και ο Cooper Webb. Ακολούθησε τον πρωτοπόρο του πρώτου αγώνα Chase Sexton, και μόλις είδε ότι είχαν μια καλή διαφορά από τους υπόλοιπους, δεν πίεσε τα πράγματα περιμένοντας τον επόμενο τελικό. Eκεί είδε τον εξαιρετικό Jason Anderson να έχει δαιμονισμένο ρυθμό οδηγώντας τον αγώνα ενώ ταυτόχρονα οι Ken Roczen και Eli Tomac που έκαναν το 3-2 πίσω από τον Webb στον πρώτο τελικό, είχαν προβλήματα μένοντας πίσω. Ο Webb έκατσε στην δεύτερη θέση και από εκεί και μετά ήταν μαθηματικά για αυτόν και την ομάδα του η τελική επικράτηση. Πήρε καλή εκκίνηση στον τρίτο τελικό, και σύμφωνα με τις θέσεις τον υπολοίπων, τερμάτισε στην θέση που θα του εξασφάλιζε την νίκη. Αυτή ήταν η πέμπτη θέση, και έτσι ο Webb έγινε ο τέταρτος διαφορετικός νικητής αγώνα στους μέχρι τώρα τέσσερις φετινούς αγώνες. Για την δεύτερη θέση έγινε πραγματικά σφαγή. Tomac, Plessinger και Andesron ισοβάθμησαν και έτσι τα αποτελέσματα τους στον τελευταίο τελικό καθόρισαν την τελική τους κατάταξη. Ο Tomac επέστρεψε στο βάθρο καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση με τερματισμούς 5-7-1, με τον πάντα σταθερό φέτος Plessinger(6-4-3) να καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Ο Anderson(4-1-8), είχε την δεύτερη θέση στο τσεπάκι του αλλά στο καταστροφικό του τρίτο σκέλος, μετά την πτώση του δεν μπήκε στην πίστα από εκεί που βγήκε και δέχτηκε μιας θέσης ποινή, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του αγώνα. Καταστροφικό σκέλος είχε και ο Sexton(1-11-2) στον δεύτερο αγώνα, που τον κράτησε στην πέμπτη θέση της κατάταξης, μπροστά από τον Jett Lawrence(7-3-4) που έκανε μεγάλο αγώνα μετά από πολλές πτώσεις στους τελικούς.

Οι καλές του εκκινήσεις και η αντοχή του στην ένταση του αγώνα, έφεραν στον L.Kitchen την πρώτη του φετινή νίκη, η οποία συνοδεύτηκε και με την πρωτοπορία στην βαθμολογία.

Κατηγορία 250 Δύσης
Για την μικρή κατηγορία της Δύσης, αυτός ο στεγνός αγώνας ήταν σημαντικός καθώς έδινε την ευκαιρία να αλλάξουν οι ισορροπίες στην βαθμολογία πριν από το πρώτο διάλειμμα της κατηγορίας, καθώς την επόμενη εβδομάδα μεταφερόμαστε στην ανατολική ακτή για τον πρώτο αγώνα των 250 Ανατολής. Και εδώ οι εκκινήσεις και διαχείριση των αποτελεσμάτων ήταν το κλειδί της υπόθεσης. Ο πιο δυνατός και στα δύο, ήταν ο Levi Kitchen που κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο τελικό μετά από μεγάλη μάχη με τον RJ Hampshire, μια μάχη που επαναλήφθηκε στον δεύτερo τελικό, όμως με νικητή τον Hampshire αυτή την φορά. Όλοι περίμεναν την τελική αναμέτρηση των δύο αναβατών όμως ο Ηampshire δεν είχε καλή εκκίνηση και μια πτώση τον έβγαλε εκτός διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Νικητής του αγώνα και μάλιστα τέταρτος διαφορετικός για φέτος ήταν ο Kitchen(1-2-3), νίκη που τον έφερε να πηγαίνει στο διάλειμμα της κατηγορίας με το προβάδισμα στην βαθμολογία καθώς όλα πήγαν στραβά στο Anaheim για τον τον κάτοχο του κόκκινου φόντου Jordon Smith, παρά την πέμπτη του θέση. Αντίθετα ο Ηampshire(2-1-7) που δεν κέρδισε τον αγώνα, η δεύτερη θέση του είναι ικανοποιητική, επιστρέφοντας στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος. Ο νικητής του προηγούμενου λασπερού αγώνα Nate Thrasher(3-10-1) έδειξε ανταγωνιστικός και στο στεγνό, και αν δεν είχε πτώση στο δεύτερο σκέλος ίσως να είχε γευτεί την νίκη και στο Αnaheim II…τερμάτισε τελικά στην τρίτη θέση. Το πρόβλημα στις εκκινήσεις του Jo Shimoda(9-3-2) συνεχίστηκε και στο Anaheim II και από ότι φαίνεται θα ολοκληρώσει την χρονιά με τις περισσότερες προσπεράσεις αν δεν αλλάξει κάτι. Κατάφερε να ανέβει και να τερματίσει στην τέταρτη θέση του αγώνα, παρά τις δυσκολίες. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Γάλλος Anthony Bourdon(8-6-8) εντυπωσιάζοντας για άλλη μια φορά με την εμφάνιση του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 03/02/24 Detroit MI.

939 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ LAWRENCE ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΣΤΟΝ 16Ο ΓΥΡΟΥ ΤΟΥ DENVER

Το ΑΜΑ Supercross 2024 έφτασε αισίως στον προτελευταίο του γύρο στο Denver, οπού οι αδερφοί...